Kto sa hlási do klubu,žienok čo radi v kuchyni pokúšajú osud? Zatiaľ viem o elin.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kto sa hlási do klubu,žienok čo radi v kuchyni pokúšajú osud? Zatiaľ viem o elin.
sikovnicaaa!!!
Eva
jéj, Kami...krááásne
..., ja sa hlááááásim
velmi rada experimentujem, a keby len v kuchyni
kami, tak ja tiez robim take "kixi" a omylom som urobila zopar dobrot, po ktorych si rozmaznani frantici aj prsty na nohach oblizovali, takze nech ziju nahody a experimenty a teraz idem robit narodeninovu tortu, uvidime, co z toho bude
bigmama
tu sa hlásim - jaaaaaaaa!
V nedeľu sme mali v chladničke kurátenko. Ale mňa už pri pohľade naň mikalo v krku ( pohyb slepačou hlavou ) a aj v obchode popri chladiacich pultoch chodím v štýle "kvoooooook - ko ko ko" ( manžel s deťmi a vozíkom pridáva do kroku - typu - ja tu pani nepoznám)
Tak mi bola udelená výnimka ( na budúci víkend si ho zas prosia ugrilovať ), dostala som genialny nápad. V doobedie typu - len tak sa flákame a dobre nám je, to začala, že čína - šprtla som do misky sojovku a ... po pol lyžičke že finito - vác neni. Tak davaj - pridala som med, a poslepiačky - po čuchu, sme si vyberali korenie. Výsledok? Lepkavá skaramelizovaná masová zmes na jazyk a panvicu sa lepiaca ale bááááááječne s rozvareným marhuľovým kompótom ( mužová špecialita ) chutiaca.
Inak, vrele pozdravujem tú zelenú zmes v prášku. Tiež som jej prvopoužívateľka.
Kami,
pokračuj - jednak mi budeme mať profit z takýchto krásnych príspevkov - a família bude mať profit z nejakej "plánovanej- neplánovanej" pochúťky. Možno sa ti raz podarí aj zachovať to vo forme "receptu".
Hlásim sa do klubu. Mám našťastie mimoriadne ústretového muža, ktorý ma vždy ešte aj pochváli, hoci občas mu to ide dole krkom náramne ťažko
Môj syn je zase z úprimného cesta
Mne tie moje pokusy sem-tam chutia. Minule som robila tú kimpiru - lopúchový koreň + mrkva a ja som ešte pridala rôzne druhy zeleniny. Prežili sme.
Dnes máme zemiakový šalát, ale keďže som varila svoj prvý lekvár, krásne sa mi podarilo prihorieť môj jediný hrniec, tak teraz striedavo škrabkám a odmáčam, ale furt nič. Lenže už som chlapcom sľúbila šalát a tak miesto uvarených zemiakov v šupke som im poopekala na panvici kocky zemiakov na viac ráz, opiekla som aj starnúcu tekvičku (žlté kocky podobné zemiakom), mrkvu a máme super šalát velice originálnej chuti.
A akých experimentov sa dožíva naša nová domáca pekáreň, to by bolo na nový blog. Čo mám robiť, keď sa tu nikto nechytá a neradí mi? Zatiaľ sme všetky výtvory, až na jeden veľmi nepodarený, skonzumovali
Katuš, pošli mi maila s adresou. Mám 4 kg celozrnnem zmesy na pečenie chleba a neviem čo s ňou, bo pekáreň nemám. Na obale je aj recepis, len fofrem, bo je len do septembraaaaaa.
vykonám
thx
konvalinka .....možno troška od veci, ale mám jednu dobrú radu na pripálené hrnce...,skús na ten hrniec toto:tam, až kam je pripálený, potiaľ nalej vodu a nasyp obyčajnú kuchynskú soľ.Množstvo-podľa pripáleniny,(soľ= 2-3-4-5 lyžíc, aj 200g) daj tomu čas (kľudne aj 2 dni), potom vodu zlej a hneď čististi s torom a s hubkou na riad(poznáš-taká čo má na jednej strane "škrabľavé" =vileda a pod.)TORO -to je čistiaca pasta na rôzne veci v domácnosti, u nás ju majú v každej drogérii, v Kauflande....200gramový kelímok stojí asi70centov, vyrába Tatrachema Trnava=cena malá , ale mne uchránila drahý hrniec, keď som v ňom varila ryžu( asi 2hod.).Zabudla som vypnúť plyn a išla do mesta....to bolo radosti po príchode domov....
Bublifuk ďakujem. Práve takúto radu teraz potrebujem. Hoci to nebolo také tragické prihorenie, i tak je v strede problematická časť a nepomáha naozaj nič.
Zato varím teraz v malých rajničkách (tak na dve-tri porcie), čiže robím tú istú polievku na dva spôsoby a testujem, ktorý recept je lepší. Tak aj z toho sa teším No veľký hrniec by sa mi ozaj zišiel. Bez neho ťažko
takej kuchárke, akou som ja
V ankete, čo tu má Kamilka, som bez váhania dala - varenie je mojou vášňou. A potom som asi tri dni premýšľala, či som neklamala
Ale keď to tak spontánne zo mňa vyšlo, hádam to tak bude
ja v kuchyni furt experimentujem takze sa ti Kami poslusne hlaasim... ale mna to baviiii....a kedze 90% jedla co takto vyexperimentujem je super a chutnee tak tych 10% co sa nepodarii akosi nevadiii....jedlee to je staale,a moj muz pekne priberaa tak fakt nemaam probleem..
Fantika, len ho moc nevykrmuj, lebo nebude vládať sexuvať a potom budeš nešťastná
Erkocka zatial vlaadze a sak si videla mna,ja som tiez ako takaa gulicka tak chudyy chlap by ku mne nepasoval..
Súhlasím, ale postele treba mať z tvrdého dreva
osud a kuchyna skúšajú mňa. Čo sa má podariť, to sa pokazí, čo je jednoduché, to spálim, čo je rozprávkové to neviem dochutiť....a stále dokola. Môj syn ďakuje kuchárkam v školskej jedálni a chodí na duple a pýta si recepty pre maminku a malinka zatial zlupne vsetko, čo jezje ju a manžel ešte žije. Ale o tom budem točiť, ked mi vyjde čas. Veľa úspechov prajem
Experimenty v kuchyni? Každý den. Najskor s hrozou , potom so znechutením
a teraz s radostou
a chutou objavovat.
. Nechápte ma zle,ja som sa vzdy v kuchyni vytesovala a robila čary-lenze zrazu bezlepkova, bezlaktozova diéta- múka 92 Sk kg a vsetko bolo inak a takmer vsetko letelo do kosa....
No okrem hladu a zúfalstva pocit úplnej nemoznosti a plytvania....
Dnes uz som frajerka- dostudovala som a uz tvorím. Vacsinou úspešne. No v zaciatkoch-digi váha, vsetko presne , nic sa nedalo zohnat...
Dnes uz navarím z hocoho. Obcas je to ohodnotene Jakziv som také dobré nejedol ..obcas len Jakživ som také nejedol/ a uz ani nebudem/
No co som získala je radost pri varení a z varenia- schopnost zapojit do toho aj deti /a umývačku/ a veselo v živote.
No keď som sa učila variť, ešte ako slobodná, ak sa to nepodarilo tak mama aj otec povedali že aj sliepky a pes potrebujú jesť
Minule som zase predviedla svoje umenie v Hókusoch pókusoch. Obed pre šesťčlennú rodinu som zimprovizovala vrámci mrazničkových zásob a tak som sa rozhodla, že ako malý bónus spravím niečo dobré poobede.
Tušila som, že v mojich tajných zásobách figuruje nejaké droždie, tak som sa rozhodla, že urobím lievance. Keď som sa však poobede dostala k samotnému prehľadávaniu obsahu potravinovej skrine, našla som len špecialnu zmes na kysnuté pečené koláče. Tak som zmenila cieľ môjho snaženia na kakaový závin. Cesto som vymiešala podľa návodu, len ... Nedošlo mi, že ďalej by som už mala postupovať podľa vlastných skúsenosti a nie systémom hurá. A tak ja umelkyňa, namiesto toho aby som dala cesto na tablu, premiešala s mukou a pekne vyvaľkala ako to robím vždy, som tu zmes v nejakej veľmi naivnej viere nadžabala na papier na pečenie, kus porozťahovala, posypala hrubou vrstvou kakaa a cukru a išla z toho robiť závin. Hahaha, he he ..
, musel by to hlap byť. Cesto sa krásne trhalo, lepilo, bolo to úžasné, mazľavé...
Zase zmena programu, kydla som to všetko naspäť do misky aj s kakaom, že idem robiť niečo kakaové. Po vymiešaní to voňalo dobre, farbu malo tiež príťažlivú čokoladkovú, len čo s tým. Už mi dochádzala fantázia, tak som sa rozhodla pre krátky proces a lyžičkou robila malé kôpky na plech aspoň, že najstaršia dcéra zdieľala moje nadšenie z experimentovania. Sadla si k rúre a pozorne sledovala výsledok môjho snaženia.
Devy krásne ja som tie srandy vytiahla z rúry, je vám jasné na čo sa asi podobali ...
a čo myslíte, čo nasledovalo? Moje decká sa do nich pustili s veľkou chuťou, ešte ani poriadne vychladnúť nestihli. Narýchlo som zbúchala grankový krém, čapla na vrch "koláčikov" namiesto šlahačky a hor sa do jedenia. Nepodobalo sa to síce na nič, čo som robila doteraz, ale zaprášilo sa po výsledku jedna radosť.
Teraz neviem, či mám byť na seba dostatočne hrdá, a smelo pokračovať v pokusoch a omyloch, alebo sa držať osvedčených receptov, samozrejme stále s nádychom - vlastná tvorba, alebo co dum dal.