
Dzeny
Opäť som skombinovala pár receptov a dobre to dopadlo:) Trochu som sa bála, čo urobia hrušky s broskyňami, ale zbytočne.
Ingrediencie
1 | kus | hruška |
2 | kusov | broskyňa |
250 | gramov | jemný tvaroh |
2 | kusov | vajce |
2 | kusov | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
1 | štipka | soľ |
200 | gramov | hladká múka |
125 | gramov | maslo |
Postup
Z masla, jedného vajíčka, múky, soli, lyžice cukru a tretiny tvarohu urobíme cesto, dáme do chladničky na 20 min. Múku si pridávajte postupne, množstvo je veľmi orientačné, cesto má byť mäkké, ale nemalo by sa veľmi lepiť na ruky.
Už som to piekla aj úplne bez cukru, mne to chutilo, ale tí, čo majú radi sladké, tí by boli asi sklamaní:)
Vychladnuté cesto vyvaľkáme, potrieme zvyškom tvarohu, do ktorého zamiešame 1 vajce a 2 vanilkové cukre. Na tvaroh poukladáme ovocie, prečnievajúce okraje cesta založíme do vnútra.
Pečieme cca 45 min na 180 stupňov.
Cesto môže byť aj z tohto receptu na slivkový koláč, veľmi podobné, akurát bez tvarohu.
Málokedy sa o koláče bijeme, tentokrát sme sa okrikovali a hádali o to, kto ma viac kúskov:))))

Dzeny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.