Hruškovo-broskyňový koláč

Popis

Opäť som skombinovala pár receptov a dobre to dopadlo:) Trochu som sa bála, čo urobia hrušky s broskyňami, ale zbytočne.

Hruškovo-broskyňový koláč - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

1kushruška
2kusybroskyne
250gramovjemný tvaroh
2kusyvajcia
2kusyvanilkový cukor
1polievková lyžicakryštálový cukor
1štipkasoli
200gramovhladká múka
125gramovmasla

Inštrukcie

Z masla, jedného vajíčka, múky, soli, lyžice cukru a tretiny tvarohu urobíme cesto, dáme do chladničky na 20 min. Múku si pridávajte postupne, množstvo je veľmi orientačné, cesto má byť mäkké, ale nemalo by sa veľmi lepiť na ruky.

Už som to piekla aj úplne bez cukru, mne to chutilo, ale tí, čo majú radi sladké, tí by boli asi sklamaní:)

Vychladnuté cesto vyvaľkáme, potrieme zvyškom tvarohu, do ktorého zamiešame 1 vajce a 2 vanilkové cukre. Na tvaroh poukladáme ovocie, prečnievajúce okraje cesta založíme do vnútra.

Pečieme cca 45 min na 180 stupňov. 

Cesto môže byť aj z tohto receptu na slivkový koláč, veľmi podobné, akurát bez tvarohu. 

 

Poznámky

Málokedy sa o koláče bijeme, tentokrát sme sa okrikovali a hádali o to, kto ma viac kúskov:))))

Postup: 

Hruškovo-broskyňový koláč - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.