
Alica7
Ingrediencie
450 | gramov | mrazený špenát |
280 | gramov | polohrubá múka |
80 | gramov | mlieko |
8 | gramov | soľ |
1 | kus | vajce |
Postup
Deň dopredu /večer/ vyberieme špenát z mrazničky. Zo spodu sáčku urobíme nožom dierky, dáme do misky, necháme do rána rozmraziť.
Tekutinu vylejeme. K špenátu /asi 280 g/ primiešame vajce, múku, soľ a mlieko. Necháme asi 10 minút postáť, cesto zhustne. Ak je cesto veľmi husté pridáme trochu mlieka /max 20 g/.
V hrnci varíme vodu, do vriacej pretláčame cesto cez haluškár, varíme asi 3 - 5 minút /podľa veľkosti halušiek/, uvarené precedíme cez sitko. Horúce halušky zmiešame s trochou oleja, aby sa nezlepili.
Halušky môžeme podávať ako prílohu k mäsu,, s tvarohom a opečnou slaninou alebo syrovou omáškou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty