reklama

Jahody

bettty , 10. 06. 2009 - 06:21

reklama

Ahojte.
Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti so spracovaním rozmrazených jahôd na džem????
A ak máte nejaké recepty na spracovanie tohto mňam, tak Vááááás veľmi prosím o zverejnenie.
Ďakujééééééééém.Mrkám Bozkávam


reklama


reklama

Aja1, St, 10. 06. 2009 - 07:29

Ja by som teda robila džem z ešte zamrazených jahôd,tie rozmrazené už majú veľa svojej šťavy vytečenej a sú mľandravé.

adus, St, 10. 06. 2009 - 08:50

Čerstvé jahody rozmixujem s trochou cukru (podľa chuti a podľa toho, aké sladké sú jahody) a trochou vanilkového cukru a dám zamraziť - vynikajúca domáca "zmrzlina" - a vieš čo v nej máš.
Najčastejšie mrazím tak, že do tetrapackového obalu od mlieka dám mikroténový sáčok, do toho nalejem jahody, zaviažem a dám zmraziť. Potom krájam zo zmrznutého bloku plátky a tie ešte event. na kocôčky, decká si občas na to hodia ešte aj šľahačku. Dá sa ale urobiť aj tak, že to zamrazíš v nádobkách na ľad (alebo aj v tých !táckach" z bonboniéry) - to už máš rovno kocôčky, ale to treba robiť tak, že dáš zmraziť, a len čo je to tuhé vyklopíš a dáš do mikroténového vrecka - inak sa ti to premrazí a bude bez chuti.

dzermil, St, 10. 06. 2009 - 09:46

Ja zo zmrazených jahôd robím vynikoš zmrzlinu. Do mixéru dám trochu ľadu, čerstvé aj zmrazené jahody a práškový cukor. Urobí sa dreň, po ktorej neostanú ani stopy. Úsmev

balalajka, St, 10. 06. 2009 - 12:43

Bettty - jahodový džemíček - na litre, či kilá. Mnaaaam - a potom mazať všetko - palacinky, chlebíček, koláčiky, vianočku. A dávam ho aj do žemlovkya rýžového nákypu - normálne jednu vrstvu.
A ešte kamoška robieva jahodky - zmrzlinku tak že tam aj šlahajdu dá. A potom je to také kréééémovééééé.
Ja keď mrazím, tak na tú tácočku - každú jahodku zvlášť, aby sa nepreli a keď sú zamrazené, tak šup do sáčku a znovu pekne ďalšiu dávku poukladať. Potom sú pekne jedna vedľa druhej - nezlepia sa a odsypeš si toľko na koľko máš chuť.
Mňaaaaaam

betuska10, St, 10. 06. 2009 - 16:00

Kludne sa dá robiť džem aj zo zmrazených jahôd.Ja som si odložila do mrazničky na také miešané džemy,mám velmi rada višnovo jahodový,malinovo-jahodový a pod.tak ked budem mať višne,vytiahnem jahody z mrazničky,pridám višne a bude fajnový džemík.

Lottika, St, 10. 06. 2009 - 18:26

Ja rozmrazené jahody zvyknem pridávať k mandľovému mlieku. Opucované mandle rozmixujem s vodou v mixéri, pridám jahody /treba troška skorej vybrať z mrazničky, aby sme mixér nezničili/ a ešte banán. Ak je málo sladké tak aj med.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama