carly skoda, ze tu nieje taky smajlik, ktory s cervenou na lickach pomaly dviiha ruku dohora a hlasi sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
carly skoda, ze tu nieje taky smajlik, ktory s cervenou na lickach pomaly dviiha ruku dohora a hlasi sa
Ten s jazykom je úplne v poriadku - znamená, že sa zalizuje od ucha k uchu.
milujem vsetko co si napisala obcas mam pocit, ze uz sa vzrusim len pri dobrom jedle
huspenina jaaaaj v tej by som spala, s cibulkou, peprom, maskom.. nepoda mi niekto servitkuu?
Už nech je tu zima, vtedy to najlepšie chutí. A ocot si zabudla, či nie?
jasneeee ocot musi byt
az mi to pri predstave vypadlo
aaa uz si varim jahodove gulky.. musim
Slivkové pre mňa - boli minulý týždeň s tvarohom, ale najnaj sú s makom.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaach lečooooooooooooooooo
Sice moj zlcnik na to ze NO NO NO, ale aj tak, obcas neodolam ... moj muz len spomeniem leco, uz "citi vonu" a pomalicky na to ucime aj deti, zatial sa dari ......
Minule nam tu hlasil rozhlas .... "sukromny podnikatel predava zeleninu .... mrkvu, paradajky, papriku ....." - mrkli sme na seba s muzom a bolo nam jasne ze nasa prechadzka konci na trhovisku a obed v ten den bol jasny
Prečo som aj ja zostala len pri jednej procii - lebo žlčník.
juj včera som bola sama doma,tak som si ho dala aj ja k obedu a poooriadnu porciu
čo tam po žlčníku
Hm, to je správny prístup - nech aj bok vyvalí.
Lečo ? Môže byť ! Len bez vajca, s neštipľavou paprikou, a s klobásou
.
Dobrý tip, vyskúšam s klobásou a môžem aj to vajce?
Kľudne . Ja vajce nemusím od škôlky. Vtedy ma učiteľky nepustili od stola, kým som nedojedla bielko. Potom som hodila šabľu, ako svet
. Odvtedy jedine žĺtko. Na bielko ani len pozrieť
Tak tej klobásy musí byť u nás adekvátny pomer k zelenine
, aby sa mi z nich nestali náhodou vegetariáni
, ja tam veru tú klobásu nemusím
, u nás sa robí plná obrovská panvica/niečo ako wok/
Z kapusty čokoľvek, veľký úspech má kura na kyslej kapuste.
Hm, lečo milujem.Vedela by som ho jesť 5x do týždňa... Ale varím ho zatiaľ každý týždeň,využívam pokiaľ je paprika aj paradajky.Naučila som papať lečo aj moje vnučky ,ba Nikolka, miluje lečo aj trochu pálivé.A žlčník našťastie nemám ...
Môj človek.
Hmmmm, my dve by sme sa mali dať dokopy - na to lečo! Ani mne ho doma nikto nechce jesť. Našťastie, moja mamina ho má rovnako rada ako ja, tak na lečo chodím k nej.
Aj toť v sobotu sme sa chystali, že si ho urobíme rovno v záhrade - ale bohužiaľ po búrke bol nejaký problém s elektrinou a nemali sme prúd. Tak sme museli čakať, kým prídeme domov a uvariť ho až tam - teda poviem ti - bolo to ukrutne dlhé čakanie
Adus, na nejakom stretku si dáme. Aj mňa to naučila jesť moja mama a ešte vysmážaný karfiol, ale ten si mama robí zásadne len keď je sama doma, aby sa nemusela deliť. Len keď už nevládze hodí zbytky rodine (rozumej mne).
carly, to si nemala pripomínať ten karfiol, ja som lenivá na obaľovanie a navyše doma ho nechcú, ja som schopná si ho dať aj v reštaurácii
. Ej veru, slinky sa zbiehajú!
No ale čože je to taká menšia hlavička karfiolová. Ja tiež nerada obaľujem, hocičo, ale ten karfiol robím v mikroténovom vrecúšku.
Inak Sadlonka, včera keď ste išli z Kubrice, tak v Kubre sme si mohli zamávať, išli ste okolo našich. Škoda, že sme o sebe nevedeli, mohli ste aj ku nám skočiť na kus reči, Ajka by sa iste nehnevala kvôli chvíľke zdržania.
Potvrdzujem a vrelo odporúčam - karfiol obaľovať JEDINE v mikroténovom vrecúšku - rýchlo jednoducho a hlavne - bez "bordelu"!!!!
ja mam podobny system - nie sacky, ale uzatvaratelne misky.
Eva
Dojdem ti ho vyjesť ? Keď urobíš tak za kýbel tak dojdem aj so slečnou a všetky tri si pomaškrtíme
Ale ja si prosím potom bez vajca, iba tú zeleninu neviem, tak to ľúbim
zdielam vasne tohto blogu
ja, osoba to marnotratna, leco za kazdeho rocneho obdobia - aj v zime, z drahej zeleniny (zavarane uz nie je uuuplne to ono
)
moj tajny tip:
ked robim na veceru leco, kusok si odlozim na ranajky - take studene, fajne - mnaam
Eva
Nedokážem odložiť ja osoba pažravá.
Svätá pravda, zavárané nie.
Stará-nestará,ešte aj tanier vylížem
Teraz mám delenú stravu,tak si popražím na kocôčky pokrájanú slaninku,potom cibuľku,klobásku,podusím zeleninu a zalejem vajíčkom.Bez chlebíka.Dobrota - diétna.
Vy ste teda mlsníčky...
práve som dovarila pre moje dievky rizoto.A bude aj na druhý deň .Nuž neviem ,mám ho rozdať?? aby som si navarila lečo? Nicebosorečka,pomóóóc ... poď papať rizotkó...
Juj,ste vy ale ...a u nás sa hovorí... lebo bager
Mám lečo ešte z minulého leta... pridávam k mäsku .Samotné nie,milujem čerstvé,voňavé... fuj slintám...
tento blog je fakt chutný. Už som si bola som si kúpiť po kile rajčín a papriky a budem ho jesť sama aj do piatku - polovička ho neľúbi a deti sú u babky. Aspoň mi ostane celá panvica. Ešte si k nemu kúpim čerstvý chlieb alebo celozrnné kaiserky. mňam
No tak milé NM,mam terz vstať a isť robiť lečo či čo?Také chute ste narobili,že ma štípe v žalúdku.Zajtra si urobím na obed.Ďakujem za inšpiráciu.
Včera bolo a dnes sa žiada zas, musím sa však krotiť, keby ma MM videl, že si idem teraz
a opäť robiť lečo, tak ..., no nechce sa mi počúvať prednáška o tom kedy sa má večerať.
Aj ja sa hlásim do LEČOklubu
Zbožńujeeeeem !!
Našťastie aj s manželom, takže sa spoločne oddávame LEČOorgiám
Paráda - LEČOklub a LEČOorgie , ale nemám sa s kým oddávať LEČOnerestiam
Lečo milujem, ale bez vajec...asi cez víkend spravím
My mame leco vsetci radi. Aj moje americke deti. Prave zhanam po internete recept ako zavarit do poharov leco. Poradi mi niekto, prosim? Robim to len tak, ze uvarim leco(olej nepridavam) - len opeciem klobasku, pusti stavu a mast, na to hodim cibulu. Potom pridam vsetku ostatnu zeleninu a trochu podusim. Naplnim male pohare. Syn si to potom na intraku iba hodi do hrnca, zohreje a vmiesa vajicka. Problem je, ze mu toho nemozem nachystat viac, lebo sa mu toho vela do chladnicky nazmesti.
Co by som chcela vediet, je, ako sa skutocne zavara leco? Nikde som nenasla recept.
Dakujem vopred.
Kvetula, špeciálne pre teba:
http://www.mimibazar.sk/recepty.php?id=17
zadaj do obdĺžnika "lečo" a "vyhľadať", vyhodí ti viacero receptov na lečo,
roluj myšou po stránke, nájdeš viac druhov leča. Ten bez varenia robím aj ja a fakt chutí ako z čerstvej zeleniny.Dávam do malých pohárov, doma sme iba dvaja stravníci(a tvojmu synovi tiež bude dosť). V zime už len dám do rajnice olej, spením cibuľku, pridám lečo, prehrejem , zároveň pridám klobásku (vcelku, alebo pokrájanú na kolieska)a nakoniec tam šupnem vajko, dve.
Maja
Dakujem.
Nasla som tam.
Idem to urobit.
niet začo, od toho sme tu, aby sme si pomáhali
v zime nezabudni dať vedieť, ako synátorovi chutí.
Maja
áách, jóóó !, v prílišnej snahe pomôcť som si zamenila foto, teraz to dávam na správnu mieru, prepáčte mi všetky
Maja
Zbožňujem ho. Pre túto svoju vášeň však nenachádzam pochopenie u zvyšku mojej domácnosti
a tak sa jej venujem takmer denne a osamotená. A teraz je sezóna. Aj dnes som celé poobedie odolávala, ale nakoniec som zobrala cibuľku, rajčinku, papričku a dve vajíčka a urobila som si opäť jedno privátne potešenie. Úžasné, škoda, že to tak rýchlo skončilo. Nevadí, aj zajtra je deň a sezóna v plnom prúde. Až pominie, už sa teším na jeseň, viete prečo, lebo kapusta - sudová a tá vodička z nej, mňam. To však ešte nie je koniec, príde zima a ku kapustičke sa pridá ďalšia neresť - huspenina, čo vám budem hovoriť, skrátka ja mám úžasný život s mojimi vášňami, úžasný, ale aj trocha ťažký (sem tam pribudne nejaký ten gram). Kto sa pridá?