Nlucian, nikto Ti nepovie, či to je veľa alebo málo, iba Ty sama. Vieš, v akom meste plánuješ túto kaviarničku a vieš aj, aké sú tam zvyklosti (či ľudia s deťmi chodievajú na kávičky, či majú dostatok finančných prostriedkov na takéto "radosti" etc.) No a potom je strašne dôležité, ako sa k tomu postavíš. Ak to len otvoríš a ako je rok dlhý, nič nepripravíš, čo by Tvojich hostí príjemne prekvapilo, tak nemáš veľkú šancu uspieť (aj keď je možné, že vo vašom meste nie je nič podobné a tak tam budú hostia aj tak chodiť). Ale ak sa chytíš šance a budeš vytvárať napríklad kreatívne popoludnia s deťmi, kde budete napr. modelovať z hliny, alebo si budete šiť vankúšiky etc. (teraz si vymýšľam), a mamičky budú vidieť, že deti sú spokojné a ony majú čas si v kľude poklebetiť, kávu budeš mať famóznu, džúsy pre deti čerstvé a koláče detto, tak určite Tvoji hostia radi zaplatia cenu za tieto služby, lebo budú vidieť ich kvalitu.
Skús si spraviť finančný plán - t.j. koľko predpokladáš, že pri Tvojich cenách minie jeden stôl a koľko stolov potrebuješ za deň obsadiť na to, aby Ti vyšlo na nájom, platy, energie a suroviny. Urči si otváraciu dobu (odporúčam stanoviť si aj čas vyhradený na pravidelnú inventúru a sanitu zariadenia - to je veľmi dôležité, lebo čistota je kľúčový faktor úspechu v reštauračných službách). Takisto si skús odhadnúť náklady na dopĺňanie vybavenia - hlavne pre deti - farbičky, papiere, modelovacie hmoty etc.
A ešte odporúčam venovať maximálne úsilie na vytvorenie si stálych hostí - a potom na ich udržanie - je to oveľa lacnejšie ako zháňať stále nových.
Takže: ak si si istá, že aj napriek XY problémom, ktoré sa vyskytnú a vždy sa vyskytovať budú, Ťa kaviareň bude baviť (a je Ti jasné, že pre Teba sviatky a dni voľna znamenajú najviac práce), tak choď do toho
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
,
.