reklama

Riad z chirurgickej ocele

bibinka , 30. 12. 2008 - 14:44

reklama

Milé naničmamy. Ja sem určite právom patrím.Chcem sa spýtať či máte niektorá riad z chirurgickej ocele a keď ho máte či v ňom aj varíte a ako. Mne kúpil manžel tento riad na vianoce a veru moje prvé pokusy nevyzerajú moc dobre. Vraj sa v nich varí bez tuku a vody a mne sa hneď prvé jedlo - kapusta pripálila.Smútok
Bola by škoda odložiť ich a vrátiť sa k starím hrncom keď už stáli toľko peňazí. Nechcem ich všetky popripalovať. Napíšte vaše skúsenosti ak niejaké máte.


reklama


reklama

Ľubica.P, St, 31. 12. 2008 - 13:49

bibinka, neviem, ktoré riady máš, ale moja mamina, voľakedy robila distributérku firme ZEPTER a keď mali zákazníci problémy s tými riadmi, tak zavolali mamine a ona ich všetko naučila...ja po týchto hrncoch túžim odkedy som začala sama variť, tak o ničom inom ani nesnívam, bolo to užasné, keď sme ich mali doma, od firmy, aby mamina mohla pomáhať ľuďom sa učiť na nich variť...narpíklad slivkový lekvár urobila perfektný a neprestála pri sporáku dlhú dobu...a ešte aj ušetríš kopu peňazí za energiu, na týchto hrncoch sa varí pomaly zadara.. a nikdy nezabudnem na tú super chuť všetkých potravín ktoré sme tam robili...varili sme bez soli a tuku,teda trošku tuku, ale napr. palacinky doteraz robí bez tuku v týchto hrncoch...fakt sú super, ale vravím to bol ZEPTER, neviem aké máš tyVeľký úsmev Bozkávam Slnko

marienocka71, St, 31. 12. 2008 - 22:45

Bibinka, nerezové hrnce mám a varím v nich už 12 rokov. Je to skvelá vec, ale variť v nich sa musí človek naučiť, pretože sa v nich varí trochu ináč ako v bežných hrncoch. Ono sa hovorí, že sa varí bez tukuÁno a vody, ale pravda je taká, že trochu vody predsa treba. Napr. zemiaky, kapusta. Cestoviny sa varia normálne vo vode. Zo začiatku sa zdá, že dlho trvá, kým Ti niečo začne vrieť, ale hrniec má potom takú energiu, že napr. zemiaky vypínam polosurové a oni sa dovaria. Často sa "varí" tak, že sú vypnuté horáky. Varím aj poschodovo - mäso, na ňom nejaká zelenina, zemiaky, vajíčka alebo párky a na tom ešte napríklad ryža ( to sa už len udržuje naakumulované teplo, aby sa dovarila).Časom trochu stratili lesk, ale teraz máme umývačku a sú opäť ako nové. Sporili sme na nich počas materskej a ku koncu to išlo s odretými ušami, ale nedala by som ich za nič. Sme veľká rodina a preto som začala používať aj obyčajné hrnce, ale už po dvoch rokoch sú trošku poškodené a nerezáky sú stále ako nové. Želám Ti veľa úspechov a nedaj sa odradiť. Marienočka.

bibinka, So, 03. 01. 2009 - 09:05

Ďakujem za užitočné rady. Manžel zbožňuje ryžu, tažke sa musím najskôr naučiť variť tú. Veď keď je spokojný manžel,Chichocem sa Chichocem sa je spokojná celá rodina. Asi to ešte chvíľu potrvá kým tie jedlá budú chutné, ale musím skúšať. Odradila ma hneď prvá pripálená kapusta. Robila som ju prvýkrát podľa svokry.Prekvapenie Ona ju podleje sladkokyslím nálevom a varí. Ja ju ale budem robiť podľa seba. Podlejem trochou vody a ocot, alebo cukor dám na záver. Tak sa mi ten cukor v náleve hneď na začiatku nepripáli.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama