Babkina bábovka

Popis

Babka ma ju naučila piecť veľmi dávno, tuším som mala okolo 10 rokov. Ale v mojej rúre sa mi nedarilo piecť bábovky. Konečne som prišla na to ako, hlavne dlho... Úsmev Dnes som upiekla dve, ani jednu nemôžem jesť. Hambím sa Uvádzam ingrediencie pre obe. So špaldovou múkou pre moje histaminové devy.

Babkina bábovka - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod, 5 minút
Celkový čas
1 hod, 20 minút

Ingrediencie

5kusyvajec
200gramovpráškový (trstinový) cukor
1balíkvanilkový cukor
100millilitrovoleja
100millilitrovvlažnej vody (mlieka)
250gramovpolohrubá (špaldová celozrná) múka
1balíkprášok do pečiva
2polievkové lyžicekakao (karob)

Inštrukcie

Vajíčka s cukrom (môžete trošku ešte ubrať) vyšľaháme do hustej peny, pomaly k nej prišľaháme olej. Znížime otáčky a na striedačku prilievame vodu a pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bábovkovú formu vymastíme, vysypeme múkou a nalejeme do nej cca 1/2 -2/3 hmoty. K zvyšnej dôkladne primiešame kakao, alebo karob. Tmavú hmotu rovnomerne nalejeme na svetlú, dookola formy. Pečieme pri teplote cca 180°-185°C  cca 60 - 65  minút, alebo podľa skúsenosti s vlastnou rúrou. 15 minút pred dopečením odporúčam prekryť vrch alobalom, aby sa nespiekol.

PS: Posledný obrázok je bábovka zo špaldovej múky, trstinového a časti kokosového cukru a s karobom namiesto kakaa, pre histaminové dcery.

Postup: 

Babkina bábovka - recept postup 1
Babkina bábovka - recept postup 2
Babkina bábovka - recept postup 3
Babkina bábovka - recept postup 4
Babkina bábovka - recept postup 5
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Stará dobrá klasika, olejová bábovka nikdy nesklame ani s modernými ingredienciami. Aj keď karob poznala už moja mama. Máš nádhernú formu.

Krásna bábovka, tá sa ti teda podarila. Ako píše M.á.r.i.a, veľmi pekná forma, úplne parádna. Aj aj takú chcem. Kde si takú zohnala? Už som písala chlapovi, nech cestou nakúpi vajcia a múku, večer budem piecť:) Síce v starej forme, ktorá nie je taká vymakaná, ale narobila si mi chute:) 

No viacerým moja si narobila chute. Viacerým. Aj som si spievala jak Tatu - nás nedogoňa, ale márne. Tiež pečiem babofku tuším večer Veľký úsmev. Kdeže ja mám formu asi? Hambím sa

Inak do vacsej formy odporucam uplne povodny recept 6 vajicok, 300 g praskoveho cukru, ale postaci aj 250abo menej, 300g muky, olej, voda, vanilka a prasok do peciva ostava. Moja forma je trochu mensia ako tie starsie tradicne. Joj rozpravajte mi o chutiach, ja sa mozem tak akurat kochat a robit radost pri rekonvalescencii ponektorym a dnes mame oslavenca, pridruzene dieta. Snad este bude co odfotit, z tej kus zdravsej verzie ;)
Kúpila som si novú formu špeciálne na tú bábofku. Foto na IG večer

Uz som ju na instagrame videla, dost pekna!:))

Ďakujeeeem. Ale recept nie je podľa Kami - je to klasická maslová trená babofka. Zajtra sa robí liata Veľký úsmev ... checkujte, likujte, sharujte - či jak to moje deti hovoria Váľam sa od smiechu po podlahe

Pridaj tu prosim recept, taku nepoznam. Úsmev

Pridám, pridám.

Ty dženy a ty čo? Piekla si?

Lebo ja som si bola kúpiť formu a prešla s ňou v rukách cez asi 4 obchody a každá tá predavačka sa prihovorila, že veru bábovku dávno nepiekla a že teda som jej chute narobila a tak ... a že veru dnes tiež upečú. Ja len jakú mániu Kamilka spustila a koľko trúb včera pieklo si robím anketu. Veľký úsmev

Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe a to všetko kvôli potencialnemu zaťovi a tomu, že dcera je marod. Hambím sa

ÁnoÁnoÁno

no vidíš, presne to som chcela poprosiť - foto ako vyzera bábovka s karobom, pre porovnanie.

Uz je tam A je cela rodina, okrem mna a nestazuju sa. Úsmev

Tlieskam úžasne sa vydarila...ÁnoÁnoÁno

Akurát som dnes rozmyšľala nad tým že by som si dala takú dobrú olejovú bábovku - ale kdeže tie lonské sníhy  jsou - karob nezvládam a kypridlo tiež a myslím že musím ostať pri mojej už odskúšanej verzií piškotového cesta.

Kamila ja mám takú rúru že na 190 by som ju do čierna spiekla po 20 min., u mňa max. 150, aj na to som musela prísť ked už je stará.

Verim, tomu, ze kazda rura je uplne, uplne ina, moje teploty su zvacsa vyssie, ako uvadzaju atorky roznych receptov.

robí ti zle aj sóda bicarbóna v ceste? len tá ku sebe potrebuje aspon lyžicu niečoho kyslého, aby sa to celé zdvihlo.

áno, nemôžem teda žiadne tie liate cesta so sodou bic. mám z nej hroznú kyselinu a grga sa mi 2 dni a to vraj sóda znižuje kyselinu, tak neviem. Vyskúšala som úplne všetko, zatiaľ nezvládam žiadne kypridlo.

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.