
Jednoduchý a chutný.
500 | gramov | lístkové cesto |
100 | gramov | maslo |
150 | gramov | orechy |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
čajová lyžička | škorica mletá | |
300 | gramov | cukor |
3 | decilitre | voda |
10 | polievkové lyžice | med |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
trocha | škorica |
Jenskú misu vytrieť rozpusteným maslom. Na to položiť vo veľkosti misy rozgúľané lístkové cesto, natrieť maslom, nasypať nasekanými orechmi zmiešanými s kryš.cukrom a škoricou, znova prikryť rozgúľaným cestom a takto opakujeme kým nemáme 6-9 vrstiev.
Vrchné cesto natrieť tiež rozpusteným maslom a celý zákusok ešte za surova nakrájame na malé kúsky.
Dáme upiecť na 200 st.C približne na 50-60 minút.
Ešte horúci upečený zákusok zalejeme uvareným a vychladným sirupom z 300 g cukru,3-4 dl vody,10 PL medu, mletej škorice a šťavy z 1/2 citróna.
Pri zalievaní si treba dať pozor, sirup prská a necháme to všetko v chlade postáť do druhého dňa. Pred podávaním ešte raz pokrájať.
Ja som to robila z dvojitej dávky na hlbokom plechu.Vyšlo mi doň 6 vrstiev a všade som dala menej cukru,hlavne do sirupu,aj medu menej.Je to inak príkro sladké ale chutné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty