reklama

Baklava

Pridal/a Aja1 dňa 14. 12. 2008 - 14:11 - Recepty Aja1
obrázok k receptu

reklama

Jednoduchý a chutný.

Ingrediencie
500 gramov lístkové cesto
100 gramov maslo
150 gramov orechy
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
  čajová lyžička škorica mletá
300 gramov cukor
3 decilitre voda
10 polievkové lyžice med
2 polievkové lyžice citrónová šťava
  trocha škorica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Jenskú misu vytrieť rozpusteným maslom. Na to položiť vo veľkosti misy rozgúľané lístkové cesto, natrieť maslom, nasypať nasekanými orechmi zmiešanými s kryš.cukrom a škoricou, znova prikryť rozgúľaným cestom a takto opakujeme kým nemáme 6-9 vrstiev.

Vrchné cesto natrieť tiež rozpusteným maslom a celý zákusok ešte za surova nakrájame na malé kúsky.

Dáme upiecť na 200 st.C približne na 50-60 minút.

Ešte horúci upečený zákusok zalejeme uvareným a vychladným sirupom z 300 g cukru,3-4 dl vody,10 PL medu, mletej škorice a šťavy z 1/2 citróna.

Pri zalievaní si treba dať pozor, sirup prská a necháme to všetko v chlade postáť do druhého dňa. Pred podávaním ešte raz pokrájať.

Doplňujúce poznámky

Ja som to robila z dvojitej dávky na hlbokom plechu.Vyšlo mi doň 6 vrstiev a všade som dala menej cukru,hlavne do sirupu,aj medu menej.Je to inak príkro sladké ale chutné.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama