
Svieži, jednoduchý a ľahký koláčik...
200 | gramov | celozrnné sušienky |
70 | gramov | maslo |
250 | gramov | tvaroh |
200 | gramov | ricotta |
200 | gramov | kyslá smotana |
3 | kusov | vajce |
180 | gramov | kryštálový cukor |
50 | gramov | hladká múka |
300 | gramov | ovocie |
1 | kus | Zlatý klas |
100 | millilitrov | sirup |
200 | millilitrov | voda |
Najskôr si sušienky podrvíme - dáme ich do sáčka, ktorý uzavrieme, a pobucháme po nich buď tĺčikom na mäso alebo valčekom na cesto. Pomrvené sušienky si zalejeme rozpusteným maslom a premiešame.
Tortovú formu vymažeme a pomocou lyžice pripravené sušienky natlačíme na dno aj po stranách do výšky cca 3-5 cm.
Potom si pripravíme náplň: V miske si vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme tvaroh, smotanovú nátierku /alebo Ricottu/, kyslú smotanu a vyšľaháme. Nakoniec všľaháme hladkú múku. Náplň nalejeme na pripravenú sušienkovú zmes a pečieme 1 hodinu na 170 °C. Stred má byť mäkký a vláčny, okraje nahnedlé a tuhé.
Potom koláč necháme odpočívať ešte 1 hodinu v zavretej rúre. Keď cheesecake trochu ochladne navrstvíme naň ovocnú plnku...Koláč necháme riadne vychladnúť, najlepšie na pár hodín v chladničke a potom dáme dolu obruč z tortovej formy a presunieme ho na taniere.
Ovocná plnka: Ak použijeme kompótové ovocie, tak ho spolu so šťavou vlejeme do kastrólika, časť šťavy odoberieme a vmiešame k nej Zlatý klas.
Ovocie v kastróliku zahrejeme, vlejeme k nemu šťavu so Zlatým klasom a prevaríme. Necháme trochu ochladnúť a vrstvíme na koláč. Ak použijem čerstvé ovocie /ako ja, tentoraz boli v chladničke ríbezle, čučoriedky a z náplne do torty mi zostali višne/, tak si namiesto šťavy zmiešame vodu s vhodným sirupom /záleží aký máme radi, mne teraz vyhovoval čučoriedkový/ a postupujeme rovnako ako pri kompótovanom ovocí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...