Popis
Prvá myšlienka bola - toto nemôže fungovať. Ale vyskúšala som. Pri práci som si spomenula aj na to, ako sme kedysi dávno doma ohrievali kyslé mlieko na tvaroh.
Postupom nevznikne tvaroh, ale lahodný smotanovo citrónový krém.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 10 minút |
Čas varenia / pečenia | 5 minút |
Celkový čas | 15 minút |
Ingrediencie
200 | milligramov | šlahačka |
6 | polievkové lyžice | cukor kryštál |
1 | kus | citrón |
Inštrukcie
Smotanu (s čo najvyšším obsahom tuku) prelejeme do vhodného hrnca s hrubším dnom. Pridáme cukor, kôru z dobre umytého, ideálne bio citróna. Začneme miešať a zohrievať. Od momentu, keď sa roztopí cukor zmes varíme na malom plameni cca 5 minút. (trochu to vyzerá, ako keby sme si varili doma salko )
Odstavíme z tepla, prilejeme šťavu z celého citróna a premiešame. Smotana okamžite začne kľagať, t.j. začne sa zrážať. Necháme 20 minút pôsobiť. Na povrchu sa vytvorí jemná koža.
Cez sitko zmes prelejeme a rozdelíme na jednotlivé porcie. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Krém stuhne do konzistencie pudingu.
Nakoniec ozdobíme dostupným ovocím
Postup:



- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Toto znie véééľmi zaujímavo
Milujem takéto hokusy pokusy, keď sa niečo naučím pre mňa, čo fakt na prvý pohľad nemôže fungovať. Proste - puding, tak minimálne žĺtka tam musia predsa ísť alebo aspoň kukuričný či zemiakový škrob!
Toto MUSÍM vyskúšať. Smotana stačí 33%?
Och - vyzerá to mňamózne
. Lebo ja citróny fakt môžem.
mala som 40%, ale to len preto, lebo som taku v obchode našla. Normalne by som skúšala z 33%
33% je v chladničke, tak idem skúšať. Najlepšie je, že všetko na to mááááám - ešte aj tie bio citróny
Dúfam, že sa podarí. Ja som robila už 2x. A pozor, je to veľmi sýte, tak pohľadaj malé mištičky alebo poháriky.