
Mám rada drobné dezertíky, ktoré netreba krájať a stačí len jeden malý kúsok, aby sa zahnala "mlsná"...
100 | gramov | keksy |
50 | gramov | maslo |
400 | gramov | mascarpone |
110 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusov | vajce |
2 | kusov | žĺtok |
1 | polievková lyžica | citrónová šťava |
1⁄4 | čajová lyžička | citrónový extrakt |
2 | polievkové lyžice | citrónová kôra |
Poleva: | ||
100 | gramov | kyslá smotana |
1⁄2 | polievková lyžica | kryštálový cukor |
Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Ja som použila silikónové formičky na mufiny, na dno ktorých som natlačila korpus. Uložíme zatiaľ do chladničky.
Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky.
Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry.
Cheesecake dáme piecť na plechu do stredu rúry a teplotu znížime na 160°C, pečieme približne 50 minút.
Zatiaľ si vyšľaháme v miske kyslú smotanu s cukrom.
Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút.
Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň opatrne vyklopíme a jemne pocukrujeme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...