reklama

Citrónové minicheesecakes

Pridal/a anjeli dňa 19. 09. 2017 - 20:13 - Recepty anjeli
Citrónové minicheesecakes, Koláče, recept, anjeli

reklama

Mám rada drobné dezertíky, ktoré netreba krájať a stačí len jeden malý kúsok, aby sa zahnala "mlsná"...

Ingrediencie
100 gramov keksy
50 gramov maslo
400 gramov mascarpone
110 gramov kryštálový cukor
2 kusov vajce
2 kusov žĺtok
1 polievková lyžica citrónová šťava
1⁄4 čajová lyžička citrónový extrakt
2 polievkové lyžice citrónová kôra
Poleva:
100 gramov kyslá smotana
1⁄2 polievková lyžica kryštálový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Ja som použila silikónové formičky na mufiny, na dno ktorých som natlačila korpus. Uložíme zatiaľ do chladničky.

Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky.

Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry.

Cheesecake dáme piecť na plechu do stredu rúry a teplotu znížime na 160°C, pečieme približne 50 minút.

Zatiaľ si vyšľaháme v miske kyslú smotanu s cukrom.

Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút.

Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Na druhý deň opatrne vyklopíme a jemne pocukrujeme.

Výnos
12 kusy
Celkový čas
2 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod, 20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama