Jablkový koláč s kakaom

Popis

Pokus o babkin úžasný jablkový koláč, len menej cukru, múky ... ;)

Jablkový  koláč s kakaom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

200gramovtrstinového cukru
1kusvanilkový cukor
3kusyvajicka
100millilitrovoleja
100millilitrovmlieka
3polievkové lyžicekakaa
300gramovpolohrubej múky (použila som tmavú bezlepkovú)
1čajová lyžičkasódy bicarbony
6kusystredne veľkých jablk
100gramovčokolády
50millilitrovšľahačkovej smotany

Inštrukcie

Rúru zapneme na 180°C - 190°C (podľa skúsenosti s vašou rúrou). Jablká očistíme, zbavíme jadierok, nastrúhame (šupku môžeme nechať). Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny (môžeme použiť aj práškový cukor 200g), prišľaháme olej a mlieko. V miske zmiešame múku, sódu ..., štipku soli a kakao. Ak máte radi perník, môžete dať do koláča lyžičku perníkového korenia. Sypké prísady primiešame k vajíčkam striedavo s jablkami. Hmotu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote cca 180°C - 190°C cca 30-35 minút. Necháme vychladnúť a polejeme čokoladovou polevou (čokoládu roztopíme na parou spolu so smotanou), predtým môžeme korpus potrieť kyslejším lekvárom, čokoládu môžeme posypať drvenými orechmi, alebo korpus len posypeme práškovým cukrom.

Poznámky

No babkin koláč to nebol, ale nemám odvahu dať do koláča pol kila cukru, pol kila múky ...(moja bezlepková nie je až taká úžasná) ;) Ale babkin jablkovo kakaový koláč ostane v mojich spomienkach ten naj. (500g práškového cukru, 3 vajíčka, 200 ml oleja, 500g múky, 500g jablk, 1 lyžička sódy bicarbóny, 2 polievkové lyžice kakaa)

Postup: 

Jablkový  koláč s kakaom - recept postup 1
Jablkový  koláč s kakaom - recept postup 2
Jablkový  koláč s kakaom - recept postup 3
Jablkový  koláč s kakaom - recept postup 4
Jablkový  koláč s kakaom - recept postup 5
Jablkový  koláč s kakaom - recept postup 6
Vaše hodnotenie: Žiadne
4.64706
Priemer: 4.6 (17 hlasy)

Komentáre

Dík, Kamilka za recept. Vrátila si ma do detstva. Bozkávam
Babkin koláč,pečiem dosť často. Mrkám Máme ho radi.
Pôvodný recept:
400g cukru
400g polhr. múky
400g postrúhaných jablk
4 vajíčka
2 dcl oleja
1 pol lyžička sody bikar.
2 lyžice džemu
2 lyžice kakaa
neupravujem.

Ďakujem, moja babka mala recept podobny len tam mala:
500g práškového cukru,
500g muky,
500g jablk
3 vajicka,
200ml oleja
1 lyžíčka sódy bicarbóny
2 polievkové lyžice kakaa

Uz som skusala parkrat, ani raz som nenabrala odvahu dat tam 500g cukru. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe A odkedy som na bezlepkovej, tak uz ani pol kila muky tam nedam, vo vacsich mnozstvach uz to nie je ono. Ale spomienky na kolac su uzasne, ako dnes ho vidim u babky na sporáku, krásne vysoký posypaný práškovým cukrom. Dedko čistil jablká ... a ja som ho skoro celý zjedla sama. Hambím sa

Ano, tento koláč je plný spomienok na detstvo.
Niekedy polku plechu nechám, len tak posypem ho prášk. cukrom. Je vhodný na cesty, v zime na lyžovačku.
Druhú polku koláča natriem džemom a polejem čokoládou,pripomína mi to pardub. perník.

Ak sú sladké jablká, cukor uberám. Veľký úsmev

Dnes som upiekla, ostala už len štvrťka plechu, ktorú kluci dorazia hneď ráno- ako ich poznám.

Polka pocukrovaná, polka poriadne počokoladovaná. Výborný Tlieskam

 

Som rada, že sa podaril.Úsmev

Akurat to skusam ale cesto neupecene chuti velmi dobre takze dufam ze taky taky bude a kolac SrdceVáľam sa od smiechu po podlahe

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.