
Je velmi dobrý a dokonca mi ho papá aj malý, ktorý na sladké vôbec nieje-na obed si vyberie radšej masko so zemiakmi, ako parené buchty. Dokonca ani zákusky nemusí.:-P Teda okrem čoky-tú lúbia asi všetci.:-*
Cesto: | ||
300 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
180 | gramov | stužený tuk |
70 | gramov | práškový cukor |
5 | kusov | žĺtok |
Ostatné: | ||
300 | gramov | jahodový kompót |
50 | gramov | detské piškóty |
štipka | soľ | |
5 | kusov | bielok |
200 | gramov | práškový cukor |
150 | gramov | kokos |
Múku zmiešame s pr.do pečiva, so štipkou soli, s tukom a cukrom. Postupne pridávame vyšlahané žĺtky. Vypracujeme pevné cesto, rozvaľkáme ho na tenší plát, alebo vychladíme a nastrúhame na dobre vymastený plech.
Cesto na plechu zarovnáme, piškóty nastrúhame a vymiešame s džemom, aby zhustol. Piškótovo/džemovou hmotou potrieme cesto.
Bielky, cukor a str.kokos vyšlaháme na tuhý sneh. Nahrubo ho nanesieme na džemovú vrstvu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180st a pečieme, kým sneh nezíska zlatistú farbu.
Po vychladnutí koláč nakrájame na rezy. Želám dobrú chuť.
no nepodarilo ,,,, bielok sa mi vysusil neviem kde som urobila chybu dak cely plech skoncil v kosi :-d
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No tak aj ja sa na tento kolac chystam Kamoska mi povedala aby som na miesto hladkej dala radsej polohrubu tak ja neviem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jani ako si robila tie bielka.Dnes som ho robila a je vyborny.Dala som polohrubu namiesto hladkej.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To mi je ľúto, že sa nepodaril, nerozumiem, akože sa vysušil? Včera som ho robila a už zmizol-sme spapali. A nemala som hladkú, tak som použila poloh. a všetko bolo ok.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no ten vyslahani bielo s kokosom sa mi vysusil po u upeceni vytiahla som a bol suchy bielok tak neviem kde sa stala chyba,,,,,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Až teraz reagujem-aj mňa zaujíma, ako si tie bielka robila? Lebo teda u nás nemá dlhú trvácnosť-spráska sa asi za dve hodky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja tiež napíšem svoju reakciu - piekli sme ho v sobotu a veru dlho neobžil. Do nedele ostali asi štyri kúsky. Tie bielka moja mladšia dcéra vyšľahala s cukrom - najprv som do nich dala len trochu cukru a postupne sme počas šľahania pridávali. Sneh bol vyšľahaný taký, že pri prevrátení misky hore dnom sa ani nepohol (to je známka toho, že sneh je vyšľahaný, ale treba to skúšať opatrne). Kokos som tam vysypala nakoniec, zamiešala som to varechou a dala na vrch. Koláč bol krásny a výborný. Srdečná vďaka za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Som rada, že chutil. Áno, áno-to som zabudla-ten kokos tam treba dávať až na koniec. Inak sa ten sneh "zrazí".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj môžete mi prosím objasniž čo je stužený pokrmový tuk ? dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som dala heru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
akurat dnes skusam upiect potom dam vediet ako to dopadlo