reklama

Kokosový koláč

Pridal/a lia6 dňa 04. 07. 2009 - 21:11 - Recepty lia6
obrázok k receptu

reklama

Je velmi dobrý a dokonca mi ho papá aj malý, ktorý na sladké vôbec nieje-na obed si vyberie radšej masko so zemiakmi, ako parené buchty. Dokonca ani zákusky nemusí.:-P Teda okrem čoky-tú lúbia asi všetci.:-*

Ingrediencie
Cesto:
300 gramov hladká múka
1 čajová lyžička prášok do pečiva
180 gramov stužený tuk
70 gramov práškový cukor
5 kusov žĺtok
Ostatné:
300 gramov jahodový kompót
50 gramov detské piškóty
  štipka soľ
5 kusov bielok
200 gramov práškový cukor
150 gramov kokos
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Múku zmiešame s pr.do pečiva, so štipkou soli, s tukom a cukrom. Postupne pridávame vyšlahané žĺtky. Vypracujeme pevné cesto, rozvaľkáme ho na tenší plát, alebo vychladíme a nastrúhame na dobre vymastený plech.

Cesto na plechu zarovnáme, piškóty nastrúhame a vymiešame s džemom, aby zhustol. Piškótovo/džemovou hmotou potrieme cesto.

Bielky, cukor a str.kokos vyšlaháme na tuhý sneh. Nahrubo ho nanesieme na džemovú vrstvu. Vložíme do rúry vyhriatej na 180st a pečieme, kým sneh nezíska zlatistú farbu.

Po vychladnutí koláč nakrájame na rezy. Želám dobrú chuť.

Výnos
24 Porcie
Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

jana77, Ne, 05. 07. 2009 - 17:04

akurat dnes skusam upiect potom dam vediet ako to dopadlo Hambím sa

jana77, Po, 06. 07. 2009 - 15:19

no nepodarilo ,,,, bielok sa mi vysusil neviem kde som urobila chybu dak cely plech skoncil v kosi :-d

Inca, Po, 06. 07. 2009 - 15:35

No tak aj ja sa na tento kolac chystamBozkávam Kamoska mi povedala aby som na miesto hladkej dala radsej polohrubu tak ja neviemHambím sa

Inca, St, 08. 07. 2009 - 19:01

jani ako si robila tie bielka.Dnes som ho robila a je vyborny.Dala som polohrubu namiesto hladkej.

lia6, Po, 06. 07. 2009 - 20:14

To mi je ľúto, že sa nepodaril, nerozumiem, akože sa vysušil? Včera som ho robila a už zmizol-sme spapali. A nemala som hladkú, tak som použila poloh. a všetko bolo ok.Slnko

jana77, Ut, 07. 07. 2009 - 14:59

no ten vyslahani bielo s kokosom sa mi vysusil po u upeceni vytiahla som a bol suchy bielok tak neviem kde sa stala chyba,,,,,

lia6, St, 08. 07. 2009 - 20:24

Až teraz reagujem-aj mňa zaujíma, ako si tie bielka robila? Lebo teda u nás nemá dlhú trvácnosť-spráska sa asi za dve hodky.Chichocem sa

Katenka, Po, 13. 07. 2009 - 09:42

Ja tiež napíšem svoju reakciu - piekli sme ho v sobotu a veru dlho neobžil. Do nedele ostali asi štyri kúsky. Tie bielka moja mladšia dcéra vyšľahala s cukrom - najprv som do nich dala len trochu cukru a postupne sme počas šľahania pridávali. Sneh bol vyšľahaný taký, že pri prevrátení misky hore dnom sa ani nepohol (to je známka toho, že sneh je vyšľahaný, ale treba to skúšať opatrne). Kokos som tam vysypala nakoniec, zamiešala som to varechou a dala na vrch. Koláč bol krásny a výborný. Srdečná vďaka za recept.

lia6, Po, 13. 07. 2009 - 09:55

Som rada, že chutil. Áno, áno-to som zabudla-ten kokos tam treba dávať až na koniec. Inak sa ten sneh "zrazí".Slnko

cucoriedka2, Po, 13. 07. 2009 - 19:08

ahoj môžete mi prosím objasniž čo je stužený pokrmový tuk ? dakujem Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama