reklama

Kysnuté koláče trochu inak

Pridal/a Kamila dňa 21. 12. 2015 - 11:35 - Recepty Kamila
Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Kysnuté koláče trochu inak


reklama

Tradičný recept na kysnuté cesto v menej tradičnom podaní.Úsmev Recept s fotopostupom na malinový veniec a čokoládový koláč.

Ingrediencie
Cesto:
500 millilitrov mlieko
100 gramov maslo
2 polievkové lyžice cukor
1 kus droždie
2 kusov vajce
3⁄4 čajová lyžička soľ
1 kilogram polohrubá múka
Plnka:
1 kus ríbezľový džem
150 gramov čokoláda
80 gramov maslo
80 gramov práškový cukor
2 polievkové lyžice kakao
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mlieko (najbližšie skúsim polovicu mlieka a polovicu vody) s maslom a cukrom zohrejeme, kým sa maslo a cukor neroztopia. Necháme vychladnúť. Ešte do teplého rozdrobíme droždie. Kvások necháme trochu podkysnúť. Na robote s hnetacim hákom, alebo ručne primiešame k hmote vajíčka izbovej teploty a múku so soľou. Hladké cesto by sa malo oddeľovať do nádoby. Cesto v nádobe prikryjeme a v teple necháme kysnúť 1,5 hodiny.

Sviatočný veniec s malinovou náplňou

Cesto vyklopíme, rozdelíme napoly. Polovicu cesta rozvaľkáme na obdĺžnik o hrúbke cca 0,5 cm. Na cesto rozotrieme lekvár, môžeme posypať nasekanými mandľami. Cesto zrolujeme do rolády, pozdĺžne prerežeme napoly. Jednotlivé časti obtočíme okolo seba, tak aby vnútorná časť s náplňou bola zvonku. Konce spojíme a uložíme do vymastenej okrúhlej formy o priemere cca 24 cm, na dno môžeme dať ešte papier na pečenie. prikryjeme a necháme ešte aspoň pol hodinu kysnúť. Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 minút.

Čokoládový koláč

Nad parou roztopíme čokoládu a maslo. Primiešame cukor a kakao. Necháme vychladnúť.

Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na väčší obdĺžnik. Rozotrieme naň čokoládovú hmotu. Cesto zrolujeme a nakrájame na cca 2-3 cm kúsky. Ukladáme ich do vymastenej okrúhlej formy o priemere  20 cm. Kúsky ukladáme od okraja formy na volnejšie, cesto ešte podkysne, vyrastie .... . Prikrytý koláč, necháme ešte kysnúť aspoň pol hodiny. pred pečením ho ešte môžeme potrieť vyšľahaným vajíčkom, ja som zabudla. ;) Pečieme pri teplote cca 190°C cca 40 minút. Hneď po upečení potrieme povrch cukrovou vodou, (100 ml horúcej vody, 3 PL cukru)

Doplňujúce obrázky
Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 1

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 2

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 3

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 4

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 5

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 6

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 7

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 8

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 9

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 10

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 11

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 12

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 13

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 14

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 15

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 16

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 17

Kamila

Kysnuté koláče trochu inak, Koláče, recept, Kamila, 18

Kamila

Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Po, 21. 12. 2015 - 21:03

Obidva vyzerajú úžasne, to je lahoda k raňajšiemu teplému kakau Úsmev

dasa_, Po, 21. 12. 2015 - 21:05

tuším si ma inšpirovala a na vianoce nakopnem starú remosku a skúsim ten pletenec, len tam asi dám nutelu

Lenka R, Ut, 22. 12. 2015 - 10:43

Vyzerá to super! Vyskúšam v slanej verzii so syrovou nátierkou a cesnakom Slnko

melisa, Ne, 03. 01. 2016 - 14:31

Vyplazený jazyk super, určite vyskúšam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama