Popis
Sú výborné, vyskúšajte!

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 50 minút |
Čas varenia / pečenia | 50 minút |
Celkový čas | 1 hod, 40 minút |
Ingrediencie
800 | gramov | polohruba muka |
40 | gramov | drozdie cerstve |
500 | millilitrov | vlažné mlieko |
80 | gramov | kryštálový cukor |
100 | gramov | maslo |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | kusy | vajcia |
náplň nutella | ||
náplň slivkový lekvár | ||
trochu práškový cukor | ||
trochu vanilkový cukor |
Inštrukcie
Cesto:
pripravíme si kvások s 200 ml vlažného mlieka, trochu múky, trochu cukru a necháme vykysnúť.
Múku preosejeme, pridáme kryštálový cukor, rozpustené vychladnuté maslo, soľ, vajcia, kvások a prilejeme zvyšné vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi 60 minút.
Z vykysnutého cesta vytvoríme valec, ktorý rozdelíme na 24 častí. Každú časť rozvaľkáme na ovál, na hornú časť dáme plnku, preložíme do polovice, vidličkou utlačíme, spodnú časť prekrojíme pozdĺžne na 5 pásikov a zrolujeme. Vznikne tvar, ako vidíme na fotografii. Plnku môžeme použiť podľa svojej chuti, tvarohovú, makovú, orechovú. Ja som použila nutellu a slivkový lekvár.
Hotové rohlíky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 180°C 25-30 minút. Teplota a čas sú iba orientačné. Každý sa musí riadiť svojou rúrou. Z tohto množstva sú 2 plechy. Aby ste nebolo prekvapené, rohlíky sú pomerne veľké. Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom. Po vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Dobrú chuť!
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť