reklama

Kysnuté rožky s plnkou

Pridal/a melisa dňa 02. 06. 2015 - 20:33 - Recepty melisa
Kysnuté rožky s plnkou, Koláče, recept, melisa

reklama

Sú výborné, vyskúšajte!

Ingrediencie
800 gramov polohrubá múka
40 gramov čerstvé droždie
500 millilitrov mlieko
80 gramov kryštálový cukor
100 gramov maslo
1⁄2 čajová lyžička soľ
2 kusov vajce
Ostatné:
  Nutella
  slivkový lekvár
  práškový cukor
  vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto:

pripravíme si kvások s 200 ml vlažného mlieka, trochu múky, trochu cukru a necháme vykysnúť.

Múku preosejeme, pridáme kryštálový cukor, rozpustené vychladnuté maslo, soľ, vajcia, kvások a prilejeme zvyšné vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi 60 minút. 

Z vykysnutého cesta vytvoríme valec, ktorý rozdelíme na 24 častí. Každú časť rozvaľkáme na ovál, na hornú časť dáme plnku, preložíme do polovice, vidličkou utlačíme, spodnú časť prekrojíme pozdĺžne na 5 pásikov a zrolujeme. Vznikne tvar, ako vidíme na fotografii. Plnku môžeme použiť podľa svojej chuti, tvarohovú, makovú, orechovú. Ja som použila nutellu a slivkový lekvár.

Hotové rohlíky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme podkysnúť. Pečieme pri teplote 180°C 25-30 minút. Teplota a čas sú iba orientačné. Každý sa musí riadiť svojou rúrou. Z tohto množstva sú 2 plechy. Aby ste nebolo prekvapené, rohlíky sú pomerne veľké. Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom. Po vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Dobrú chuť!

Výnos
24 Porcie
Celkový čas
1 hod, 40 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
50 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama