
balalajka
Tentokrát niečo jemné, ovocné s nádychom zimy na Slovensku . Kľudne môžete upiecť aj v jednej veľkej forme - mne cesto vyšlo na 6 krásnych stredných báboviek. Cesto jemné, vláčne krásne žlté a voňavé.
200 | gramov | hladká múka |
170 | gramov | práškový cukor |
100 | gramov | maslo |
3 | kusov | vajce |
6 | gramov | sóda bikarbóna |
štipka | soľ | |
3⁄4 | čajová lyžička | mandľová aróma |
170 | gramov | plnotučný jogurt |
trocha | kandizovaná pomarančová kôra | |
1 | kus | pomaranč |
Zmiešame si sypké suroviny - teda múku, cukor, sódu, soľ a kôru z celého jedného riadne vyumývaného (ak máte šťastie a kúpite aj bio) pomaranča. Rozpustené maslo zmiešame s jogurtom, vajíčkami, mandľovou arómou v druhej miske. A teraz tie misky pekne dáme dokopy - ingrediencie v nich samozrejme. A pridáme kandizovanú kôru - nemusíme, môžeme. Cesto dáme do formičiek na bábovku alebo formy pripravené obvyklým spôsobom - ja som piekla v silikónových formách, tak mne odpadla robota s vysypaním formy . Pečieme na 170 stupňov 25 minút. Ak pečiete v jednej forme, určite by som čas upravila - treba skúsiť špáratkom. Po 10 minútach vo forme, bábovečky vyklopíme a potrieme polevou.
Poleva: 200gr práškového cukru a šťava z toho pomaranča čo sme pripravili o šupu.
Najlepšie sú na 2 až 3 deň - potvrdzujem. Ja som posypala ešte kandizovanou kôrou, nakoľko som ju nedala do cesta - LEBO SOM ZLE POZRELA DO RECEPTU!
!!! v pôvodnom recepte bola šťava z 1 mandarínky. No tak to už sa mi nechcelo, chuťovo to môže byť skutočne zaujímavé.
Bábovečky sú úžasne ovocné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá to lákavo, priam len zahryznúť

Len aby sme na konci experimentu nemuseli rátať aj nadbytočné kilá
Lebo každý jeden recpt stojí za vyskúšanie.