Popis
Chutné, klasické moravské koláče.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 1 hod, 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 25 minút |
Celkový čas | 1 hod, 40 minút |
Ingrediencie
1 | kus | droždie |
4 | decilitre | mlieko |
1 | kilogram | polohruba muka |
250 | gramov | masla |
8 | polievkové lyžice | kryštálového cukru |
štipka | soľ | |
vajce | ||
400 | gramov | tvaroh |
žĺtok | ||
vanilínový cukor | ||
marhuľový džem | ||
štipka | cukor | |
praskovy cukor |
Inštrukcie
Najskôr si zrobíme kvások z 1 kocky droždia, štyroch deci vlažného mlieka, štipky cukru. Z kila polohrubej múky, 250 gramov klasického masla, kvásku, ôsmich lyžíc kryštálového cukru, štipky soli a 1 vajca vypracujeme cesto. Kým cesto kysne, urobíme si tvarohovú plnku z tvarohu, 1 vajíčka a vanilínového cukru. Z cesta vykrajujeme pohárom kolieska. Rukou z nich urobíme placky a do stredu každej položíme kôpku tvarohovej plnky. Vymodelujeme bochníčky. Navrchu spravíme jamku, potrieme žĺtkom a naplníme marhuľovým džemom. Nakoniec koláčiky posypeme mrveničkou z múky, masla a práškového cukru. Tvaroh dávame navrch a naň ešte a posýpku. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť