Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa

Pridal/a dasa_

Hneď na začiatok - toto nie je klasická štrúdľa, povedala by som, že toto sa len inšpirovalo štrúdľou. Ale lepší názov tomu nevymyslím. A vlastne ani neviem, či to nazvať receptom, lebo je to využitie dostupných polotovarov, takže chutná rýchlovka, ktorá vyzerá, ako keby ste jej venovali aspoň hodinku ÚsmevÚsmev

Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

1kuslístkové cesto
4kusyjablka
100gramovpomletý mak zmiešaný s cukrom
1kuszlatý klas, vrecko
1kusžltko

Inštrukcie

Rozplálime rúru na 170 stupňov

Nastrúhame 4 jablká, pridáme mak s cukrom (napríklad hotovú zmes z obchodu), 1 vrecúško zlatého klasu a premiešame.

Hotové, rozvaľkané lístkové cesto rozložíme, do stredu rovnomerne rozvrstvíme náplň. Oba kraje prehneme dovnútra. Konce aj preloženie dobre utlačíme, aby tade nevytekala šťava.

Povrch natrieme rozšľahaným žltkom a rovnomerne popicháme vidličkou. Dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 12-15 minút, podľa rúry a hlavne farby na povrchu.

Po vytiahnutí z rúry koláč posypeme práškovým cukrom. Ideálne, keď sa krája až úplne vychladený. Ale nie vždy sa dá čakať ÚsmevÚsmev

Poznámky

Vďaka Zlatému klasu v náplni jablká nevytekajú von, ale utvoria kompaktnú hmotu.

Postup: 

Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa - recept postup 1
Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok