Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa

Popis

Hneď na začiatok - toto nie je klasická štrúdľa, povedala by som, že toto sa len inšpirovalo štrúdľou. Ale lepší názov tomu nevymyslím. A vlastne ani neviem, či to nazvať receptom, lebo je to využitie dostupných polotovarov, takže chutná rýchlovka, ktorá vyzerá, ako keby ste jej venovali aspoň hodinku ÚsmevÚsmev

Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
25 minút

Ingrediencie

1kuslístkové cesto
4kusyjablka
100gramovpomletý mak zmiešaný s cukrom
1kuszlatý klas, vrecko
1kusžltko

Inštrukcie

Rozplálime rúru na 170 stupňov

Nastrúhame 4 jablká, pridáme mak s cukrom (napríklad hotovú zmes z obchodu), 1 vrecúško zlatého klasu a premiešame.

Hotové, rozvaľkané lístkové cesto rozložíme, do stredu rovnomerne rozvrstvíme náplň. Oba kraje prehneme dovnútra. Konce aj preloženie dobre utlačíme, aby tade nevytekala šťava.

Povrch natrieme rozšľahaným žltkom a rovnomerne popicháme vidličkou. Dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 12-15 minút, podľa rúry a hlavne farby na povrchu.

Po vytiahnutí z rúry koláč posypeme práškovým cukrom. Ideálne, keď sa krája až úplne vychladený. Ale nie vždy sa dá čakať ÚsmevÚsmev

Poznámky

Vďaka Zlatému klasu v náplni jablká nevytekajú von, ale utvoria kompaktnú hmotu.

Postup: 

Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa - recept postup 1
Najjednoduchšia jablkovo-maková štrúdľa - recept postup 2
Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (3 hlasy)

Komentáre

Och - ja chcem štrúúúúúúdľu. SrdceSrdceSrdce

 

Ja nechám nastrúhané jablká chvíľu postáť a potom vyžmýkam. Šťavu vypijem Chichocem sa Prípadne ich premiešam s rozdrvenými piškótami, či už je plnka mak, orechy alebo tvaroh....nevytekajú von a konzistencia plnky je akurát. 

no a práve preto je tam ten zlatý klas, ten to celé urobé zase trochu iné,t aké pudingovatejšie. Kedysi sme tiež dávali piškóty.

Šťavu z jabĺk som mala veľmi rada. Až pokiaľ som nezistila, že na ňu veľmi prudko reagujem. Trvalo mi dlhé mesiace, kým som zistila, čo je za mojimi kŕčmi. Veľmi silnými, trvajúcimi niekoľko dní. Teda, dlho trvalo si to pripustiť.

hm, jasné chápem....

Je však zarážajúce, že jablková šťava je zdraviu veľmi prospešná a (nie si jediná) telo sa proti nej takto bráni intoleranciou.  Vieme, že telo nie je hlúpe a nejde proti sebe. Kde je chyba? Ale to už je na iný blog Mrkám

u mňa je problémom konkrétne fruktóza. A teda, trvalo, kým som si to pripustila. Porovne reagujem aj na hrozno, melóny, hrušky.... Dalej už radšej ani neskúšam

Vyborne je pod plnkou natriet cesto lekvarom . Ja puding nedavam, ale posypem lekvar trochou struhanky, ktora stavu z jablk nasaje.

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok