
reklama
Závin z lístkového cesta s letnými jablkami, makom a osviežujúcou chuťou malín.
Ingrediencie
1 | kus | lístkové cesto |
4 | kusov | jablká |
125 | gramov | maliny |
3 | polievkové lyžice | mak mletý |
100 | millilitrov | mlieko |
štipka | cejlónska škorica mletá | |
1 | kus | vanilkový struk |
trocha | citrónová šťava | |
Na potretie: | ||
1 | kus | vajce |
Postup
- Jablká umyjeme, ošúpeme, nastrúhame a pokvapkáme citrónovou šťavou, maliny opatrne opláchneme vo vode.
- Zomletý mak zalejeme horúcim mliekom, ochutíme vanilkovou dreňou a škoricou.
- Lístkové cesto rozvinieme na papieri na pečenie, v ktorom bolo zabalené. Na 3/4 cesta navrstvíme nastrúhané jablká (ak pustili priveľa šťavy, trochu ich predtým vyžmýkame).
- Rozotrieme mak, poukladáme maliny a zvinieme. Konce zahneme a celý závin potrieme rozšľahaným vajcom. Vrch popicháme špajdľou a dáme piecť.
- Prvých sedem minút pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C, potom teplotu znížime na 180 °C a dopečieme do zlato-hneda. Pečieme cca 20 minút alebo podľa svojej rúry.
- Plech s upečeným závinom položíme na mriežku, necháme vychladnúť a potom závin pokrájame.
- Dobrú chuť!
Výnos
10 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
dasa_ | Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Hlivový perkelt s cibuľou a mletou paprikou, podávaný s haluškami zo špenátu, vajec a múky – chutné a sýte vegetariánske jedlo.
Žĺtkové orechové rezy
Alica7 | Žĺtkové orechové rezy
Žĺtkové orechové rezy
Vynikajúce orechové rezy so žĺtkovou polevou. Recept na pekáč 20x30 cm.