
reklama
Chutná orechová štrúdľa
Ingrediencie
70 | gramov | polohrubá múka |
70 | gramov | hladká múka |
70 | gramov | maslo |
1 | polievková lyžica | cukor |
20 | gramov | droždie |
1 | kus | vajce |
1 | štipka | soľ |
1⁄2 | liter | mlieko |
300 | gramov | mleté orechy |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
marhuľový džem |
Postup
Mlieko, droždie, cukor spolu zmiešame a spravíme kvások.
70 g polohrubej + 70 g hladkej múky, 1 žĺtok, kvások, 70 g máslo zmiešame( + mlieko podľa potreby) a vymiešame na stredne husté cesto.
Posypeme hladkou múkou a dáme odležať do chladničky.
Po 60 minútach vyberieme a rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm.
Potrieme plnkou (orechy+marhuľový džem a práškový cukor).
Zrolujeme cesto do tvaru štrúdle, dáme na vymastený plech a potrieme bielkom.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°.
Po vybratí z rúry posypeme práškovým cukrom.
Doplňujúce obrázky

Výnos
6 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
30 minút
reklama
reklama
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty