
Slavka K | Vynikajúci orechový závin
Recept s fotopostupom na výborné kysnuté cesto, pripravené inak ako tradične. Osvedčil sa. Po orechovom závine sa len tak zaprášilo.
300 | gramov | hladká múka |
20 | gramov | droždie |
100 | millilitrov | mlieko |
4 | gramov | soľ |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
50 | gramov | maslo |
1 | kus | vajce |
Náplň: | ||
150 | gramov | mleté orechy |
50 | gramov | práškový cukor |
3 | polievkové lyžice | rum |
50 | millilitrov | mlieko |
V miske, v ktorej sme si nachystali múku so 4 g soli, spravíme uprostred do múky jamku, priehlbinku.

Foto: Slavka K
Rozdrobíme droždie a doplníme teplým mliekom.

Foto: Slavka K
Premiešame, aby v prostriedku bolo cestíčko ako na lievance a prekryjeme múkou.
Necháme kvások pracovať 30 minút. V strede pekne nakysne.
Foto: Slavka K
V samostatnej miske zmiešame vajíčko s cukrom.

Foto: Slavka K
Vyšľahané vajíčko s cukrom a roztopené maslo pridáme k nakysnutému kvásku v múke. Vymiešame ručne alebo v robotickom mixéri s nadstavcom na kysnuté cesto a dáme kysnúť na teplé miesto.

Foto: Slavka K
Kým cesto kysne vymiešame orechovú náplň.

Foto: Slavka K
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Rozotrieme náplň. Zrolujeme, preložíme na plech a necháme ešte krátko podkysnúť
Pred pečením portieme olejom a pečieme cca 30 minút pri teplote cca 180 °C

Foto: Slavka K

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty