
Rýchly a chutný
3 | decilitre | mlieko |
1 1⁄2 | balíky | Zlatý klas |
25 | gramov | maslo |
2 | kusov | žĺtok |
20 | dekagramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | kakao |
2 | decilitre | káva |
2 | balíky | piškóty |
čokoláda | ||
1 | čajová lyžička | rum |
Mlieko a Zlatý klas dobre vymiešame a za stáleho miešania uvaríme v mlieku na hustú kašu. Do horúcej kaše pomaly po lyžičkách vmiešame tuhý sneh z dvoch bielok a necháme vychladnúť. Maslo, žĺtky, práškový cukor, kakao a čiernu kávu dobre vymiešame a postupne pridávame vychladnutú kašu. Do formy vložíme alobal, natrieme vrstvu krému, naukladáme piškóty, ktoré namáčame v uvarenej čiernej káve s rumom, znovu potrieme krémom, naukladáme piškóty, končíme krémom. Formu zaťažíme a dáme do chladničky na noc dobre vychladnúť a odstáť. Na druhý deň tortu vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou za studena a ozdobíme.
Túto tortu som robievala večer, keď už deti spali, aby ju nezjedli skôr, než sa všetky chute prepoja a piškóty nezmäknú. Neviem, prečo nezobrazuje správne čas prípravy, je to asi za 30 minút hotové
Gitka ja používam okrúhle, pretože mám aj okrúhlu formu, ale keď máš formu obdĺžnikovú, tak môžu byť aj dlhé. Ja kupujem aj podľa ceny, myslím, že tie dlhé sú dosť drahé, takže tak...A ešte Ti poradím, vymyslela som aj tak, že v prostriedku na vrstvu krému som poukladala na kolieska nakrájaný banán / môže byť aj iné ovocie aj z konzervy /, je to šťavnatejšie a obohatí chuť...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no to vyzera na skutočnú pochuťku určite vyskúšam, len tie piškoty majú byť dlhé alebo okruhlé?