reklama

Piškótová torta

Pridal/a Elena dňa 04. 09. 2007 - 15:25 - Recepty Elena
obrázok k receptu

reklama

Rýchly a chutný

Ingrediencie
3 decilitre mlieko
1 1⁄2 balíky Zlatý klas
25 gramov maslo
2 kusov žĺtok
20 dekagramov práškový cukor
1 polievková lyžica kakao
2 decilitre káva
2 balíky piškóty
  čokoláda
1 čajová lyžička rum
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Mlieko a Zlatý klas dobre vymiešame a za stáleho miešania uvaríme v mlieku na hustú kašu. Do horúcej kaše pomaly po lyžičkách vmiešame tuhý sneh z dvoch bielok a necháme vychladnúť. Maslo, žĺtky, práškový cukor, kakao a čiernu kávu dobre vymiešame a postupne pridávame vychladnutú kašu. Do formy vložíme alobal, natrieme vrstvu krému, naukladáme piškóty, ktoré namáčame v uvarenej čiernej káve s rumom, znovu potrieme krémom, naukladáme piškóty, končíme krémom. Formu zaťažíme a dáme do chladničky na noc dobre vychladnúť a odstáť. Na druhý deň tortu vyklopíme, polejeme čokoládovou polevou za studena a ozdobíme.

Túto tortu som robievala večer, keď už deti spali, aby ju nezjedli skôr, než sa všetky chute prepoja a piškóty nezmäknú. Neviem, prečo nezobrazuje správne čas prípravy, je to asi za 30 minút hotové

Výnos
1 okrúhla forma
Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Gitka S, St, 05. 09. 2007 - 12:27

no to vyzera na skutočnú pochuťku určite vyskúšam, len tie piškoty majú byť dlhé alebo okruhlé?

Elena, St, 05. 09. 2007 - 13:07

Gitka ja používam okrúhle, pretože mám aj okrúhlu formu, ale keď máš formu obdĺžnikovú, tak môžu byť aj dlhé. Ja kupujem aj podľa ceny, myslím, že tie dlhé sú dosť drahé, takže tak...A ešte Ti poradím, vymyslela som aj tak, že v prostriedku na vrstvu krému som poukladala na kolieska nakrájaný banán / môže byť aj iné ovocie aj z konzervy /, je to šťavnatejšie a obohatí chuť...Vyplazený jazyk

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama