
ľahká piškóta s tvarohom a ovocím /džemom/
4 | kusov | vajce |
1 | hrnček | kryštálový cukor |
1⁄2 | hrnček | olej |
1⁄2 | hrnček | mlieko |
2 | hrnčeky | polohrubá múka |
1 | kus | prášok do pečiva |
1 | kus | tvaroh |
1 | kus | vajce |
1 | kus | vanilkový cukor |
kus | ovocie |
Celé vajcia vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávať mlieko s olejom, potom primiešať múku spolu s PDP.
Plnka:
Tvaroh vymiešať s vajcom, pridať vanilkový cukor a podľa chuti docukriť kryštálovým.
Na plech vyložený papierom na pečenie vylejeme cesto ,na ktoré robíme tvarohovou plnkou šikmé pásy, čím nám vzniká mriežka.
Do každého okienka dáme kus ovocia alebo džemu. Na obrázku je verzia z džemom, ktorým som pokreslila celý koláč /chcela som ho minúť a my džem môžeme/.
Pripravený plech vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C, neviem presne čas pečenia, keď chytá povrch stredne hnedú farbu, otvorím popichám špáradlom, keď sa cesto nechytá je hotovo. Hotový koláč posypať práškovým cukrom.
Osvedčil sa mi papier na pečenie,keďže plnka môže padnúť a koláčik sa nepripečie.A odpadá umývanie plechu po pripálenom ceste :-)
Robím podobný koláčik...s miernou úpravou. Dávam 3/4 šálky kyslého mlieka (acidko, kefír,...) a doplním do plnej olejom (aby som zachovala objem tekutín). Ovocie som ešte nenahrádzala džemom...ale isto vyskúšam. Mám svoje domáce džemy a tiež ich všetci môžeme.