
anjeli | Red Velvet Lava Cake
Koláčik, ktorý svojím vzhľadom a hlavne výnimočne sladkou chuťou je vhodný aj na vzácne chvíľky.
120 | gramov | maslo |
100 | gramov | biela čokoláda |
1 | hrnček | cukor |
2 | kusov | vajce |
1 | polievková lyžica | potravinárska farba červená |
2 | kusov | žĺtok |
2 | polievkové lyžice | kakao |
6 | polievkové lyžice | hladká múka |
Na začiatok si vymastíme a jemne vysypeme misky na zapekanie. Pôvodne sa mali len vymazávať, ale keďže sa potom zle koláčiky vyklápajú, je lepšie ich aj vysypať múkou.
V kovovej miske nad parou si rozpustíme maslo, čokoládu a cukor /ja viem, že je ho dosť, ale recept som nechala pôvodný, keďže je to "špecifický" koláčik/, získame konzistenciu redšieho zemiakového pyré.
V druhej miske si rozšľaháme vajcia a žĺtky dopenista, pridáme farbivo a vyšľaháme. Potom zašľaháme čokoládovú hmotu a nakoniec kopcovité lyžice múky zmiešané s kakaom.
Misky naplníme do 2/3 a poukladáme na plech. Pečieme na 230°C, na nižšej priečke, jednu priečku nižšie ako stred /aby nám vrch netmavol a spodok zostane riedky/ a pečieme 14-15 minút.
Necháme v miskách cca 2 minúty vychladnúť, potom boky jemne povolíme, misku pomocou utierky alebo chňapky pretočíme na tanierik /ja som tanierikom priklopila misku a pretočila a potom jemne klopla/ a trošku roztrhneme, aby nám vytekala plnka ako láva. Podávame s čerstvým ovocím.
Koláčik je síce viac sladký, ale zas mne vyšlo len 5 kúskov...takže ak sa nám ujde jeden /no dobre, možno dva/, tak to nie je zas taký prehrešok.
A ak používate holandské kakao, tak je lepšie dať len 1 PL, aby nám koláčik moc nezhnedol.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, nad parou sa spolu rozpustí biela čokoláda, maslo a kryštálový cukor.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To je tak, keď musím venovať pozornosť aj deťom, aj sa chcem podeliť s receptom .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... netuším kedy, ale vyskúšam určite. Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty