reklama

Makovo-čerešňový koláč s celozrnnou špaldovou múkou

Pridal/a Kamila dňa 09. 06. 2019 - 23:10 - Recepty Kamila
Makovo-čerešňový koláč s celozrnnou špaldovou múkou, Koláče, recept, Kamila

Kamila | Makovo-čerešňový koláč s celozrnnou špaldovou múkou


reklama

Keď potrebujem upiecť koláč 2 v 1, jeden pre nás ovocný, druhý pre dcéru s histamínovou intoleranciou, nie raz zo zúfalstva siahnem na môj overený trochu odľahčený recept Lenivá žena. Aj čerešne mu pristanú, aj ríbezle a marhule.

Ingrediencie

4 kusov vajce
1⁄2 hrnček trstinový cukor
1 kus vanilkový cukor
1⁄2 hrnček olej
1 hrnček mlieko
1 hrnček mak
2 hrnčeky špaldová múka celozrnná
1 balík prášok do pečiva
750 gramov čerešne
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Postup

1 hrnček = 3 dcl

Čerešne umyjeme a odkôstkujeme.

Vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny. Na nižších otáčkach primiešame olej. Múku zmiešame s makom a práškom do pečiva a na nízkych otáčkach prišľaháme k vajíčka striedavo s vlažným mliekom.

Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný korpus. Čerešne môžeme zľahka premiešať s lyžicou múky, nesadnú na dno, a rovnomerne ich rozdelíme na cesto.

Pečieme pri teplote cca 180°C cca 35 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Doplňujúce obrázky
Makovo-čerešňový koláč s celozrnnou špaldovou múkou, Koláče, recept, Kamila, 1

Kamila

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút

reklama


reklama

mary321, Pi, 27. 06. 2025 - 13:31

Bohužiaľ tento recept ma trochu sklamal. Cesto bolo príliš husté a lepkavé. Dokonca aj mixér mal problém rozmiešať to cesto. A zbytočne veľa čerešní. Stačí pokojne 500g.

Kamila, Pi, 27. 06. 2025 - 13:55

Nerozumiem, dali ste tam 1 hrnček mlieka? Lebo to cesto je stále riedke až tekuté. Zhustne až pri pečení.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama