reklama

Starkina štrudla

Pridal/a janka221 dňa 29. 09. 2011 - 20:22 - Recepty janka221
obrázok k receptu

reklama

veľmi jednoduchá príprava a chutí ako ťahaná

Ingrediencie
400 gramov hladká múka
2 kusov vajce
8 polievkové lyžice voda
8 polievkové lyžice olej
1 polievková lyžica ocot
  štipka soľ
1 balík vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto: Z preosiatej múky, vajec, vlažnej vody, oleja, soli, octu si vypracujeme nelepivé cesto, ktoré dáme do mikrot. sáčka pod nahriaty hrniec asi na 10-15 minút.

Rozdelime na 3-4 bochníky jeden si necháme na doske a ost. dáme naspäť pod hrniec. Vyvalkáme na pomúčenej doske a plníme:

PLNKA 1: rozt. maslom potrieme, posypať mleté orechy, nastrúhať jablká, hrozienka, kryšt. cukor, vanil. cukor, škorica a ešte poliať maslom. Opatrne zrolujeme a dáme na vymastený plech, vrch potrieť maslom alebo olejom.

PLNKA 2: rozt. maslo, mletý mak, postrúh. jablká, zavárané višňe, kryš. cukor, vanil. cukor, škorica a rozt. maslo postup ako pri prvej.

PLNKA 3: rozt. maslo, mleté orechy, hrudkovitý tvaroh, hrozienka, škorica mletá, kryš. cukor, vanilkový cukor, citr. kôra.

Piecť na 190° 20-25 minút. Nechať vychladnúť a posypať prášk. a vanilkovým cukrom

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 25 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

daisy, Pi, 30. 09. 2011 - 07:12

Mňam,také ja môžem.Tlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama