
veľmi jednoduchá príprava a chutí ako ťahaná
400 | gramov | hladká múka |
2 | kusov | vajce |
8 | polievkové lyžice | voda |
8 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | ocot |
štipka | soľ | |
1 | balík | vanilkový cukor |
Cesto: Z preosiatej múky, vajec, vlažnej vody, oleja, soli, octu si vypracujeme nelepivé cesto, ktoré dáme do mikrot. sáčka pod nahriaty hrniec asi na 10-15 minút.
Rozdelime na 3-4 bochníky jeden si necháme na doske a ost. dáme naspäť pod hrniec. Vyvalkáme na pomúčenej doske a plníme:
PLNKA 1: rozt. maslom potrieme, posypať mleté orechy, nastrúhať jablká, hrozienka, kryšt. cukor, vanil. cukor, škorica a ešte poliať maslom. Opatrne zrolujeme a dáme na vymastený plech, vrch potrieť maslom alebo olejom.
PLNKA 2: rozt. maslo, mletý mak, postrúh. jablká, zavárané višňe, kryš. cukor, vanil. cukor, škorica a rozt. maslo postup ako pri prvej.
PLNKA 3: rozt. maslo, mleté orechy, hrudkovitý tvaroh, hrozienka, škorica mletá, kryš. cukor, vanilkový cukor, citr. kôra.
Piecť na 190° 20-25 minút. Nechať vychladnúť a posypať prášk. a vanilkovým cukrom
Mňam,také ja môžem.