Popis
Blížia sa Vianoce tak dom by mal voňať škoricou a vanilkou. Opäť jeden z receptov, ktorý má ešte po mojej mame.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 45 minút |
Celkový čas | 1 hod, 5 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | vajicka |
250 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
6 | polievkové lyžice | tekuteho medu |
1 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | sódy bicarbona |
500 | gramov | hladká múka extra špeciál |
1 | čajová lyžička | skorica |
1 | čajová lyžička | zmes korenia do medovníkov |
orechy jemne nasekané | ||
1 | kus | marhuľový džem (370 ml) |
100 | gramov | čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Inštrukcie
Celé vakíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej a svetlej peny. Pridáme med a voňavé korenie (robím si sama pomletím kličky+nové korenie+badián+aníz+kardamón) a škoricu. Vmiešam múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou, pridám orechy a 3 pl džemu. Zamiešam už len tak aby to tam bolo vidieť. Nalejem do vymasteného a vysypaného plechu alebo vyloženého papierom. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre na 160 st. približne 45 min. Po upečení ešte teplý natriem zvyšným džemom a nechám vychlkadnúť. Polejem čokoládou rozpustenou so smotanou.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť