
Blížia sa Vianoce tak dom by mal voňať škoricou a vanilkou. Opäť jeden z receptov, ktorý má ešte po mojej mame.
4 | kusov | vajce |
250 | gramov | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
6 | polievkové lyžice | med |
1 | kus | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
500 | gramov | hladká múka |
1 | čajová lyžička | škorica |
1 | čajová lyžička | perníkové korenie |
100 | gramov | orechy |
1 | kus | marhuľový džem |
100 | gramov | čokoláda |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej a svetlej peny. Pridáme med a voňavé korenie (robím si sama pomletím kličky+nové korenie+badián+aníz+kardamón) a škoricu.
Vmiešam múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou, pridám najemno posekané orechy a 3 pl džemu. Zamiešam už len tak aby to tam bolo vidieť.
Nalejem do vymasteného a vysypaného plechu alebo vyloženého papierom. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre na 160 st. približne 45 min.
Po upečení ešte teplý natriem zvyšným džemom a nechám vychlkadnúť. Polejem čokoládou rozpustenou so smotanou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Guláš z bravčového mäsa
Slavka K
Guláš z bravčového mäsa
Poctivý tradičný guláš z bravčového mäsa. Hustý, voňavý a plný chuti – presne taký, aký máme radi 😊
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.