Trený medovník

Popis

Blížia sa Vianoce tak dom by mal voňať škoricou a vanilkou. Opäť jeden z receptov, ktorý má ešte po mojej mame.

Trený medovník - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
45 minút
Celkový čas
1 hod, 5 minút

Ingrediencie

4kusyvajicka
250gramovtrstinový cukor
1kusvanilkový cukor
6polievkové lyžicetekuteho medu
1kusprášok do pečiva
1⁄2čajová lyžičkasódy bicarbona
500gramovhladká múka extra špeciál
1čajová lyžičkaskorica
1čajová lyžičkazmes korenia do medovníkov
orechy jemne nasekané
1kusmarhuľový džem (370 ml)
100gramovčokoláda
100millilitrovsmotana na šľahanie

Inštrukcie

Celé vakíčka vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do hustej a svetlej peny. Pridáme med a voňavé korenie (robím si sama pomletím kličky+nové korenie+badián+aníz+kardamón) a škoricu. Vmiešam múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou, pridám orechy a 3 pl džemu. Zamiešam už len tak aby to tam bolo vidieť. Nalejem do vymasteného a vysypaného plechu alebo vyloženého papierom. Pečieme pomaly vo vyhriatej rúre na 160 st. približne 45 min. Po upečení ešte teplý natriem zvyšným džemom a nechám vychlkadnúť. Polejem čokoládou rozpustenou so smotanou.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok