reklama

Výborná zeleninová štrúdľa

Pridal/a MaryD dňa 22. 03. 2009 - 17:07 - Recepty MaryD
obrázok k receptu

reklama

Chutne, lahke a rychle jedlo, da sa povedat, ze aj racionalne.

Ingrediencie
1 balík lístkové cesto
7 kilogramov vajce
20 dekagramov šunka
  tvrdý syr
1 kus cibuľa
  zelenina
  šampiňóny
  trocha olej
  trocha mleté čierne korenie
  trocha soľ
  trocha vegeta
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Takze, najprv si na panvici urobime z vajec prazenicu. Jedno vajce si ame bokom na potieranie pred pecenim.

Potom si oprazime cibulku a pridame ocistenu a nadrobno nakrajanu zeleninu, ktoru mierne osolime, okorenime ml. ciernym korenim a vegetou.

Nechame podusit,ked je uz makka, pridame samiony a odstavime. Medzi tym si rozdelime jedno listkove cesto na 4 casti.

Na tenucko rozvalkame, na kazdu cast dame prazenicu, zeleninu, posypeme posekanou sunkou a struhanym syrom.

Plnku davame tak primerane vela a asi do 2/3, lebo sa nam to potom bude zle balit. Kraje zahneme a zrolujeme skoro ako strudlu.

Takto si urobime styri pekne batozky, ktore ulozime na plech vystlany mastnym papierom, potrieme rozslahanym vajickom a sup s nimi do truby.

Pecieme asi 30 min, na 190 stupnoch. Mozeme podavat, teple, studene s roznymi dressingami, nam chuti cesnakovy najviac.

P.S. spenatova plnka - staci rozmrazeny spenat kratko podusit, aby sa trocha odparila voda. pridat troska soli 2 strucky cesnaku, za hrst ovsenych vlociek na zahustenie. Pri plneni pridat postruhany eidam a je to super.

Doplňujúce poznámky

Cesnakovy dressing prre chudnuce damy - zmiesame biely jogurt s kavovou lyzickou horcice,3 ctruciky cesnaku a stipku soli. Pridame este zeleninovy salat a dietne jedlo mame hotove.

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

Susane, Ne, 22. 03. 2009 - 19:43

Úsmev dobre to vyzera. uricte urobim, ale co ked mne sa listkove cesto vdzy pri peceni pukne na vrchu. nevies mi nieco na to poradit alebo to robieva aj tebe?Mlčím

eva m, Ne, 22. 03. 2009 - 20:57

MaryD,
super tip, urcite vyskusam!
Eva Slnko

LIDUNKA, Po, 23. 03. 2009 - 07:27

Ja to mám vyskúšané-je to výborné a robím to so zmrazenou zeleninouVyplazený jazyk Tlieskam Slnko

MaryD, Po, 23. 03. 2009 - 08:30

Susane, neviem aj mne sa niekedy to listkove cesto praskne, asi ho netreba vyvalkat az tak uplne natenucko a ked sa potrie vajickom, tak lepsie "drzi". Inak som rada ze sa vam paci recept.
Este ma napadla taka pizza verzia- paradajkovy pretlak, pizza korenie, kusky sunky a struhany syr ako plnka, to by mohlo byt aj take fajnove obcerstvenie pre navstevy.

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama