
Chutne, lahke a rychle jedlo, da sa povedat, ze aj racionalne.
1 | balík | lístkové cesto |
7 | kilogramov | vajce |
20 | dekagramov | šunka |
tvrdý syr | ||
1 | kus | cibuľa |
zelenina | ||
šampiňóny | ||
trocha | olej | |
trocha | mleté čierne korenie | |
trocha | soľ | |
trocha | vegeta |
Takze, najprv si na panvici urobime z vajec prazenicu. Jedno vajce si ame bokom na potieranie pred pecenim.
Potom si oprazime cibulku a pridame ocistenu a nadrobno nakrajanu zeleninu, ktoru mierne osolime, okorenime ml. ciernym korenim a vegetou.
Nechame podusit,ked je uz makka, pridame samiony a odstavime. Medzi tym si rozdelime jedno listkove cesto na 4 casti.
Na tenucko rozvalkame, na kazdu cast dame prazenicu, zeleninu, posypeme posekanou sunkou a struhanym syrom.
Plnku davame tak primerane vela a asi do 2/3, lebo sa nam to potom bude zle balit. Kraje zahneme a zrolujeme skoro ako strudlu.
Takto si urobime styri pekne batozky, ktore ulozime na plech vystlany mastnym papierom, potrieme rozslahanym vajickom a sup s nimi do truby.
Pecieme asi 30 min, na 190 stupnoch. Mozeme podavat, teple, studene s roznymi dressingami, nam chuti cesnakovy najviac.
P.S. spenatova plnka - staci rozmrazeny spenat kratko podusit, aby sa trocha odparila voda. pridat troska soli 2 strucky cesnaku, za hrst ovsenych vlociek na zahustenie. Pri plneni pridat postruhany eidam a je to super.
Cesnakovy dressing prre chudnuce damy - zmiesame biely jogurt s kavovou lyzickou horcice,3 ctruciky cesnaku a stipku soli. Pridame este zeleninovy salat a dietne jedlo mame hotove.
dobre to vyzera. uricte urobim, ale co ked mne sa listkove cesto vdzy pri peceni pukne na vrchu. nevies mi nieco na to poradit alebo to robieva aj tebe?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
MaryD,
super tip, urcite vyskusam!
Eva
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja to mám vyskúšané-je to výborné a robím to so zmrazenou zeleninou
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Susane, neviem aj mne sa niekedy to listkove cesto praskne, asi ho netreba vyvalkat az tak uplne natenucko a ked sa potrie vajickom, tak lepsie "drzi". Inak som rada ze sa vam paci recept.
Este ma napadla taka pizza verzia- paradajkovy pretlak, pizza korenie, kusky sunky a struhany syr ako plnka, to by mohlo byt aj take fajnove obcerstvenie pre navstevy.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty