
Slavka K | Slimáky z lístkového cesta
Recept s fotopostupom na výborné slimáky z lístkového cesta. Slané pečivo pre návštevu, na oslavu, na Silvestra alebo len tak k pivu či vínu.
1 | balík | lístkové cesto |
5 | polievkové lyžice | pasírované paradajky s bazalkou |
200 | gramov | šunka |
150 | gramov | syr na strúhanie |
1 | plechovka | kukurice |
trocha | sušené oregano | |
1 | kus | vajce |
Lístkové cesto kupujem rozvaľkané. Super sa s ním pracuje. Cesto rozbalíme a potrieme kečupom.

Na cesto potreté kečupom rozložíme šunku a nastrúhame syr. Prípadne môžete tiež rozložiť plátky syra.

Posypeme oreganom a kukuricou.

Cesto za pomoci papiera opatrne zrolujeme. Roládu dáme na polhodinu stuhnúť do chladničky. Cesto nakrájame na kolieska, ktoré preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme posypať sezamom. Pečieme cca 30 minút pre teplote cca 180 °C.

Slavka K
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty