reklama

Likérové špice

Pridal/a Aja1 dňa 15. 12. 2008 - 08:17 - Recepty Aja1
obrázok k receptu

reklama

Pre mňa prplavý recept.

Ingrediencie
1 deciliter voda
2 polievkové lyžice Solamyl
160 gramov kryštálový cukor
1 kus čokoláda
250 gramov Cera
Poleva:
250 gramov Cera
2 kusov čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z vody,solamylu a cukru uvaríme hustý puding.

Do ešte horúceho dáme rozpustiť čokoládu na varenie a Ceru.

Vymiešame a necháme v chlade odpočívať 12 hodín.

Medzitým si na plech dáme papier na pečenie a rozložíme viac od seba piškóty ktoré potriem rozpustenou čokoládou tak, aby sa aj trochu prilepili na papier. Pomôže to, lebo pri striekaní špicov nám neutekajú z plechu.

Do vrecka na zdobenie si dáme likérovú špičku a už pripraveným krémom striekame špice. Necháme trochu stuhnúť, naplníme likérom a uzavrieme špice. Necháme riadne stuhnúť a namáčame v čokoládovej poleve.

Doplňujúce poznámky

Piškóty potieram čokoládou aby nenavlhli od likéru. Samotné špice ťahám keď mám plech v mraziaku. Mám veľký mraziak, tak si to uľahčujem týmto a nepadajú mi špice. Plnievam ich írskym mandľovým likérom a je to chutnejšie ako s vajcovým likérom. A tie čo sa mi nepodaria a popadajú, zmiesim do jednej misy, pridám namleté orechy, príp. piškóty a spravím z nich guľky ktoré namáčam do čokolády a dám do muffinových košíčkov.

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
6 hod
Čas prípravy
6 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama