
Pre mňa prplavý recept.
1 | deciliter | voda |
2 | polievkové lyžice | Solamyl |
160 | gramov | kryštálový cukor |
1 | kus | čokoláda |
250 | gramov | Cera |
Poleva: | ||
250 | gramov | Cera |
2 | kusov | čokoláda |
Z vody,solamylu a cukru uvaríme hustý puding.
Do ešte horúceho dáme rozpustiť čokoládu na varenie a Ceru.
Vymiešame a necháme v chlade odpočívať 12 hodín.
Medzitým si na plech dáme papier na pečenie a rozložíme viac od seba piškóty ktoré potriem rozpustenou čokoládou tak, aby sa aj trochu prilepili na papier. Pomôže to, lebo pri striekaní špicov nám neutekajú z plechu.
Do vrecka na zdobenie si dáme likérovú špičku a už pripraveným krémom striekame špice. Necháme trochu stuhnúť, naplníme likérom a uzavrieme špice. Necháme riadne stuhnúť a namáčame v čokoládovej poleve.
Piškóty potieram čokoládou aby nenavlhli od likéru. Samotné špice ťahám keď mám plech v mraziaku. Mám veľký mraziak, tak si to uľahčujem týmto a nepadajú mi špice. Plnievam ich írskym mandľovým likérom a je to chutnejšie ako s vajcovým likérom. A tie čo sa mi nepodaria a popadajú, zmiesim do jednej misy, pridám namleté orechy, príp. piškóty a spravím z nich guľky ktoré namáčam do čokolády a dám do muffinových košíčkov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty