
Un Chien Andalou | Falafel
Výborné tradičné arabské jedlo z cíceru.
200 | gramov | cícer suchý |
1 | kus | cibuľa |
1 | strúčik | cesnak |
1 | čajová lyžička | rasca rímska mletá |
1⁄2 | čajová lyžička | koriander |
1 | zväzok | petržlenová vňať |
kus | korenie čierne mleté | |
kus | soľ | |
1 | liter | olej |
Cícer sa nám v čistej vode močil 24 hodín. Cícer zlejeme z vody a pridáme nasekanú cibuľu pretlačený cesnak, nasekaný petržlen, koriander, rímsku rascu, čerstvo zomleté čierne korenie a soľ podľa potreby. Rozmixujeme na homogénnu hmotu.
Zmes odložíme na 1 hodinu do chladničky.
Z pripravenej hmoty v dlaniach tvarujeme úhľadné guľky. Tieto môžete taktiež na 1 hodinu odložiť do chladničky.
Olej - veľa oleja poriadne rozhorúčime. Vkladáme guľky a upravujeme do zlatohneda, 3 - 4 min. Drobná rada: guľky nerobte príliš veľké aby nepadli a neprilepili sa na dno hrnca, ak sa už prilepia nechajte ich na pokoji aspoň 1 minútu a potom ich opatrne "podseknite".
Hotové guľky ukladajte na savý papier, kde ich trochu poprevaľujte. Zbavíme ich nadbytočného oleja. Keď to spravíme dôkladne, zaručene to nebude mastné jedlo.
Ak si chce človek vychutnať tradičný recept mal by ho spraviť tradične. S použitím tradičných surovín, ak tieto nemáme radšej nerobte nič.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty