
Úplne jednoduchý (ľahký na prípravu)koláč.
200 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | hladká múka |
1 | kus | nátierkové maslo |
1 | balík | prášok do pečiva |
3 | kusov | vajce |
Žltka vyšľaháme s pr. cukrom do peny, postupne pridávame pomazánkové maslo a múku, premiešanú s kypr. práškom a sneh z bielkov. Ja som namiesto pomazankového masla dala 250 g tvarohu a kuslú smotanu.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej (alebo vystlanej papierom na pečenie) formy.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri 180st. 40 minút.
Po upečení a vychladnutí koláča som na vrch dala džem (jahodový) a poliala čokol. polevou.
Tvaroh, smotana a džem dali tomu koláču fantastickú chuť. Pieklo sa to tiež 40 minút.
Želám dobrú chuť
robim vseliake babovky...ale toto vyzera zaujimavo s tym natierkovym maslom...pripadne ako pises tvaroh so smotanou....vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som vyskúšala-zaprášilo sa po ňom-len sa ma všetci pýtali či to má byť v strede tak "nedopečené"-pozerám,že aj ty to tak máš....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Áno, áno-to tak vyzerá, to spravil asi ten tvaroh so smotanou Ale inak my sme ho tiež spráskali na posedenie
Som rada, že chutil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Baby,mi to neuveríte,ale mne sa fakt nikdy bábovka nepodarí.