
Kamila | Pestrý kurací špíz
Vyborný špíz, môžete dať viac zeleniny, vynechať slaninu... Bez prílohy vhodné aj pri delenej strave.
100 | gramov | slanina |
100 | gramov | cherry paradajky |
3 | polievkové lyžice | olej |
soľ | ||
červená paprika | ||
100 | gramov | párky |
500 | gramov | kuracie prsia |
1 | kus | cibuľa |
1 | kus | paprika |
Kuracie prsia nakrájamé na malé kúsky. Dala som ich vopred do marinády (olivový ole, soľ, korenie, horčica, paradajkový pretlak) ale nie je to nutné.
Párky nakrájame na cca 3 cm kúsky, ak použijete klobásku, nakrájajte ju na kolieska. Slaninu nakrájame na menšie plátky, papriku (kvôli farbe sa viac hodí zelená, ale môžete použiť viac druhov) nakrájam na "kocky", cibuľu tak aby sa dala napichnúť.
Všetko v ľubovoľnom poradí a množstve napichujeme na špajle. Ak ste mäso nemarinádovali, rozmiešajte olej, soľ, červenú papriku a potrite ním špízy.
Pečieme na vymastenom pekáči pri teplote cca 250°C cca 30 minút. Ja som piekla s mäsom aj zemiaky.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Naozaj bol výborný, kľudne znesie aj viac zeleniny, len doma nemám až tak veľkých fanúšikov.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá to super, musím aj ja vyskúšať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mńam, vyzerá to super