O tom, že bielkoviny sú zdrojom živín a nemali by chýbať v každom jedálničku netreba vari diskutovať.
Rôzne proteínové jedlá počnúc tyčinkami, drinkami, vylepšenými mliečnymi výrobkami, či klasickým proteínový práškom, ktorý bol donedávna výsostnou záležitosťou športovcov nás valcujú na plnej čiare, aby sme nezabúdali v našom každodennom boji s kalóriami a nutričnými hodnotami.
Za mňa super. mám rada rýchle riešenia, keď som napr. za volantom, neni čas stáť na obed, ktorý vás prevalcuje a vy miesto ďalšej stovky kilometrov privierate oči po výdatnom obede. Vtedy je pre mňa najvyšší čas na presso s proteínovou tyčinkou. Alebo keď mám brucho ako balón po návšteve Benátok, kde som nehanebne MUSELA požrať všetko, čo som nepoznala (aj to čo som poznala) a to nielen raz, ale DVAKRÁT - pistáciové kanoli sú proste .... proste. No musím ! Tak práve vtedy si miesto sýtej kaše radšej urobím horúci proteínový nápoj.
Mám rada proteíny. V podobe od kusu mäsa, cez vajíčka, syry, až po ten práškový sajrajt .
Ale tak - keď je čas, radšej si dám tú prírodnú formu.
Nedávno som si v robote zabudla prepeličie vajíčka. Veliká dobrota. Hovorím si ráno, keď som krájala xyztý list šalátu v snahe znovu si obliecť moje čierne šaty (ešte 2kg a pude to), že veru by som si tie vajíčka mohla zrobiť. Hmmm - len ja v kancli mám kávovar a varnú kanvicu. Hmmm. A však som videla na IG či kde, že vajíčka varia v kanvici - to dáme. A tak som v rámci obednej prestávky šla skúšať varenie v kanvici. Super. Prepeličie vajíčka sú top dobrota. Ja ich varím len 2minúty, keď začnú bublať a potom ich ihneď schladím. Zostanú vnútri krásne jemnučké s maličkou "tečkou" uprostred, ktorá urobí dojem krémovitosti. Tak som si povedala, že vajíčka zvarím 2 krát a bude vymaľované.
Lyžicou som ich posadila do kanvice, šťukla a čakala. Blublublu - bolo v skutku v okamihu (by som povedala, že keď čakám si zaliať kávu či čaj, tak čakám dlhšie). Počkala som kým sa kanvica vypne sama a kukám kukám - no . Z varenia vajec som sa dostala rýchlo k prepeličej polievke. Prisám vačku, mať tam nejaké koreniny, zázvor, sójovku a trochu nejakých klíčkov, vyhlásim to za ázijskú polievku. Rýchlym nástupom bodu varu totiž niektoré škrupinky to nevydržali a prepustili aj trochu obsahu von. Keď som ich lúpala, tak som zistila, že to bolo presne toľko, aby mi len kanvicu zašpinili - nejak veľmi nechýbal obsah dnuká. Tak som vajíčka zmastila - nabudúce stačí jeden bod varu
, kanvicu asik 15 minút umývala a walla. Super trik do budúcnosti som si myslela.
Na druhý deň ráno som si zaliala moju obľúbenú raňajšiu smeťku. Zamiglala nedegustiózne lyžičkou a kukám - niečo biele na tej smeťke pláva. Hmmmm. A v tom mi to napadlo - však ja som si zrobila vlastne proteínovú kávu. Od včera totiž niekde uviazli ešte zvyšky vajíčok a napriek môjmu drhnutiu ich vyplavil až var z útrob stien a dna.
A tak som svoje baristické umenie neplánovane pozdvihla na ďalší level.
PS nabudúce vám prezradím, ako som si vyrobila cold brew - úúúplne neplánovane. Ale to asi poznáte všetky, čo pijete "turka".
Hlavne hladná som bola
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Hmm, a to si vlastne ešte zvýšila aj svoju dávku vápnika cez škrupiny tuším
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Odvážna si ty deva,
ale však treba skúsiť, čo všetko rýchlovarná kanvica znesie. 