Na istý čas sme doma prestali jesť chlieb. Nie, neobmedzili sme múčne jedlá. Iba mi veľmi vadilo, že jeden deň chutil skvelo a na druhý deň sa už sypal jak piliny. Prešla som cez mnohé fázy, od domácej pekárničky cez nemiesený chlieb až po vlastný kváskový. Ale pokazila sa rúra a tak som piecť prestala. Prešli sme na pečivo.
Teraz som po dlhom čase išla znova skúsiť a našla som chlebík, ktorý chutí dobre aj za dva dni. Hurá. A nakoľko nemám rada, keď sa chlieb krája len tak - všelijak, bola som šťastná, keď sa v niektorých obchodoch objavili krájače, na ktorých sa dá hrúbka krajca nastaviť.
Včera som bola na nákupe. A fakt netuším, čo to spôsobilo, ale ten chlebík som tam proste vložila naopak. Priečne. Aj mi teda bolo trochu divné, prečo tam nechce ísť a musím ho tam rvať nasilu. Ale nezastavilo ma to. Predsa sa nevzdám.
V momente, keď som zatvorila poklop a spustila rezanie, mi to došlo. A tak miesto zhruba 16 úhľadných krajčekov máme 5 divných kusov.... Z tohoto veru chlebík vo vajíčku na večeru nebude
No čo sa dá robiť, pobavili sme sa na tom aj s pokladníčkou. A dnes na večeru je teda hrachová kaša s párkom. Tam tuším tvar krajčeka problém robiť nebude.
Teraaz som si spomenula na jednu známu. Žena krv a mlieko. Celý život striedala obdobia prísnej diety a obdobiami, kedy povolila. Diety vyskúšala úplne všetky. A vždy, keď skončila dieta, tak prišiel druhý extrém. Jedla. A to tak, že napríklad chlieb - ešte taký klasický, ako bol kedysi 1,5 kg si krájala po dĺžke. Aby zjedla iba jeden obložený chlebík
Ku cti jej ale slúži, že napriek všetkým týmto stravovacím exesom si celý život udržala prijateľnú postavu.
a ešte - minule som hšadale nejaké fotky a zistila som, že som sem ešte v roku 2011 pridala obrázky nemieseného chleba, ktorý som skúšala
Ten tvoj nakrájaný chleba musel vyzerať vééľmi zaujímavo.
Tuším v obchode, som asi len zo dvakrát chleba krájala, stále rozmýšľam či to zvládnem?. Môj drahý je celý šťastný, že chlieb nejem, lebo v momente, keď začnem krájať, vždy vznikne úplne šikmý rez, v dolnej časti sa to zužuje. Dcére pečiem irsky chleba kvôli HIT, 3 x do týždňa, sebe občas kúpim bezlepkový, keď ho uhriankujem aj jesť sa dá. Našťastie je krájaný, ľahšie vojde do hriankovača. A drahému kupujem, také menšie chlebíky v celku, asi ja vydržia tie dva dni, netuším, a le nesťažuje sa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ten je krásny. Priznávam, že doma som chlebík piekla asi 5x a chlapi mi ho odmietli. Tak radšej kúpim, nakrájam ako ty a ak je aj pečivo, tak 1/2 ide do mrazáku a pekne si počká na svoju chvíľu
.
Inak - s tým opačne položeným chlebíkom do krájača - u nás majú v dvoch obchodných reťazcoch krájač. A do každého sa položí chlebík inak - jeden po šírke - teda širší z prava do ľava a druhý kolmo naň. Tak sa ti ani veľmi nečudujem, ja som sa pri tom jednom tiež pristavila, že jako to autor myslí
.