Odpočuté v rozhlase

Nie, rozhlas nepočúvam často. Vlastne iba pri ceste autom. A aj to musím ísť sama, lebo ostatní si púšťajú iné.

Dnes bol zase jeden deň, keď som sa započúvala do ranného vysielania. Vlastne ani netuším, akú stanicu som mala naladenú. Rozoberalo sa stravovanie a nevšedné raňajkové (a nielen raňajkové) kombinácie jedla.

Najviac ma dostala hláška "Kto nejedol paštikové slíže, netuší, čo to je gastronómia"

Tak som pátrala po mojich stravovacích excesoch. Moj manžel by isto povedal, že to bola neodolateľná chuť na utopencov počas tehotenstva. Až som si ich teda kúpila. Ale nezjedla som ani jedného.

Prekvapila ho ešte jedna moja obľúbená kombinácia - čerstvý chlieb, domáca masť a na to nakrájaná kyslá uhorka na plátky. Fakt netuším, čo sa mu na tom zdá nepochopiteľné Veľký úsmevVeľký úsmev A to som ešte nespomenula kombináciu môjho detského kamoša. Jemu máma dávala chlieb s masťou, posypala to kryštálovým cukrom a ku tomu dávala uhorku. Takú obyčajnú nakladačku, aj so šupkou. Vlastne som si spomenula, že som kedysi mala veľmi rada mladé nakladačky, len tak utrhnuté, umyté a obaľované v kryštálovom cukre.

No, ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí.

Komentáre

Výnimočne som aj ja dnes v aute počúvala túto tému, aj keď vrámci tradičného prepínania ... Zachytila som skôr fázu kulinárskych prešľapov ... Hambím saOsobne, rozmýšľam, čo jem iné ako ostatní ... No asi čokoládu na čokoláde, ideálne na keksíkoch, ktoré nemôžem, v koláčoch, ktoré kvôli histaminovej dcére veľmi nepečiem ... Takže čokoláda, na čokoláde, najlepšie  s orechami alebo kokosom ...

Inak keby mi trikrát denne dali pod nos vynikajúci zeleninový šalát budem nadšená. Takže rozmýšľam, že mojou úchylkou bude jedlo, ktoré netreba pripravovať, stačí rozbaliť  ....čokoláda, keksíky, pribináčik, banán ...Hambím sa

môj manžel často spomína, ako so sestrou varili kurča tuším na jamajský spôsob - celé potreté kakaom. Sranda, že nikdy som sa nedozvedela, ako to chutilo.

Minule som dala kúsok čokolády do niečoho, čo nazývam chilli con carne. Ale stále neviem, či tam vlastne nebolo tej čokolády škoda Veľký úsmevVeľký úsmev

Vieš čo sa mi zdalo strašne divné? Američania že jedia ten ich akože chleba - čítaj toast a na to si kydnú arašidové maslo a banány alebo želé - niečo na štýl marmelády. Úplne choré sa mi to zdalo, lebo však škoda arašidového masla. Až kým som si to nedala. Mňaaaaaam. Celé výborné. Miesto zákusku.

A na obed milujem najviac 2 druhy šalátov - jako zeleninový plný tanier a navrch akože grilovaný encián alebo niečo také a na to lyžička brusníc zavarených. A druhý je rukola, balkánsky syr, grilované jablko a orechy - navrch olivový olej. Normálne slintám. Dnes urobím na večeru snáď.

Hmmmm - ja som taká nie divná. Ja lúbim totiž všetko. Ale ohriatu paštétu určite NIE. Jedine, keď sa domáca varí, vtedy ju môžem koštovať. Veľký úsmev

tak ten mastný chleba s kyslou uhorkou doteraz milujem, od detstva. Aj teraz si ho občas spravím, keď nechcem smrdieť od cibule.

Grilovaný Encián a hranolky a k tomu kopu brusníc - to jedáva moja dcéra. Niekedy aj hranolky s brusnicovým kompotom samotné.

A čo sa týka chleba, tak moje oblúbené je natrieť ho maslom, na to nutelu a ešte med. Sladké ako ...... ale keď nie je po ruke sladkosť 1 kúsok zvládnem.

A veľmi mi chutí sladké so slaným, napr. paličky s čokoládou, alebo slané keksíky oblievané v čokoláde.

 

 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok