
Občas sa zažiada aj takéto....a keď nekupujem konzervy, vyrobila som domácu
500 | gramov | kuracia pečeň |
1 | kus | cibuľa |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | polievková lyžica | maslo |
2 | decilitre | smotana na šľahanie |
150 | gramov | maslo |
50 | gramov | brusnice |
20 | gramov | mandle |
1⁄2 | čajová lyžička | provensálske korenie |
soľ | ||
mleté korenie |
Brusnice si namočíme do teplej vody, umyjeme a nakrájame na drobno, madle sparíme ošúpeme a tiež posekáme na jemno...niečo si necháme aj na ozdovu. Kuracie pečienky očistíme, nakrájame a restujeme na cibuľke s trochou oleja a masla do mäkka - teda do vtedy aby nám z nich nevytekala červená štava. Rozmixujeme do hladka, pridáme maslo a smotanu na šľahanie - opäť dobre vymiešame. Pridáme soľ, korenie podľa chuti a na záver zľahla vmiešame brusnice a madle. Dáme do vhodných misiek alebo pohárikov, vrch môeme ozdobiť mandlami a brusnicami a necháme schladiť. Pri podávaní sa k nim hodia aj zavárané brusnice. Vydrží v chladničke týždeň... ak ju nespapáte skôr s čerstvým chlebíkom - pečivom.
Chute paštiky mením, pridávam naložené zelené korenie inokedy pridám na jemno nakrájanú slaninku...možností je veľa podľa svojej chute.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty