reklama

Domáca paštéta s provensálskym korením a brusnicami

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 26. 05. 2018 - 10:17 - Recepty M.á.r.i.a
Domáca paštéta s provensálskym korením a brusnicami, Nátierky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Občas sa zažiada aj takéto....a keď nekupujem konzervy, vyrobila som domácu

Ingrediencie
500 gramov kuracia pečeň
1 kus cibuľa
2 polievkové lyžice olej
1 polievková lyžica maslo
2 decilitre smotana na šľahanie
150 gramov maslo
50 gramov brusnice
20 gramov mandle
1⁄2 čajová lyžička provensálske korenie
  soľ
  mleté korenie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Brusnice si namočíme do teplej vody, umyjeme a nakrájame na drobno, madle sparíme ošúpeme a tiež posekáme na jemno...niečo si necháme aj na ozdovu. Kuracie pečienky očistíme, nakrájame a restujeme na cibuľke s trochou oleja a masla do mäkka - teda do vtedy aby nám z nich nevytekala červená štava. Rozmixujeme do hladka, pridáme maslo a smotanu na šľahanie - opäť dobre vymiešame. Pridáme soľ, korenie podľa chuti a na záver zľahla vmiešame brusnice a madle. Dáme do vhodných misiek alebo pohárikov, vrch môeme ozdobiť mandlami a brusnicami a necháme schladiť. Pri podávaní sa k nim hodia aj zavárané brusnice. Vydrží v chladničke týždeň... ak ju nespapáte skôr s čerstvým chlebíkom - pečivom.

Doplňujúce poznámky

Chute paštiky mením, pridávam naložené zelené korenie inokedy pridám na jemno nakrájanú slaninku...možností je veľa podľa svojej chute.

Výnos
5 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama