Popis
Recept s fotopostupom na menej tradičnú čokoládovú dobrotu, pri ktorej môžete smelo experimentovať. Ponúkam dve verzie. Tú odľahčenejšiu verziu som testovala pri jablkovom koláči.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
100 | gramov | masla (3 PL kokosový olej) |
100 | gramov | trstinový cukor (2 PL medu) |
250 | gramov | ovsených vločiek (moje boli bezlepkové) |
Čokoládová náplň | ||
300 | gramov | horkej čokolády (môžete nahradiť kombinaciou med, kokosový olej a kakao v pomere 1:1:1) |
1 | plechovka | kondenzované mlieko nesladené (alebo orechové maslo, napr. arašidové) |
50 | gramov | nasekaných orechov |
Karamel | ||
50 | gramov | trstinový cukor |
5 | polievkové lyžice | vody |
1 | polievková lyžica | masla |
3 | polievkové lyžice | mlieka |
Inštrukcie
Korpus:
V hrnci s hrubším dnom, alebo na panvici necháme skaramelizovať maslo s cukrom, pozor neprepáliť. Dáme dole z tepla, pridáme ovsené vločky a dôkladne premiešame. Na malý hranatý plech vystlaný papierom na pečenie, cca polovicu vločiek rovnomerne rozdelíme a zľahka utlačíme.
Čokoládová náplň:
Kondenzované mlieko zohrejeme vo vodnom kúpeili, dáme dole z tepla a roztopíme v ňom čokoládu. (alebo roztopíme čokoládu a spojíme s arašidovým maslom) Na záver primiešame orechy a opatrne rozotrieme na vrstvu ovsených vločiek.
Na čokoládovú vrstvu nasypeme zvyšné vločky, môžeme ich krátko prehriať aby sa roztopil karamel v nich.
Karamelová poleva:
Na karamel nie som odborníčka, takže som len klasicky experimentovala. Cukor s vodou som nechala skaramelizovať, pridal maslo po jeho roztopení mlieko a ešte pár minút miešala na teple. Karamelovou polevou som preliala vrchnú vrstvu vločiek.
Dáme stuhnúť do chladničky.
Postup:











- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť