
Kamila | Nepečený jablkový koláč s piškótami
Tradičná klasika s malou obmenou
1 | kilogram | jablko |
2 | kusov | Zlatý klas |
2 | kusov | vanilkový cukor |
250 | millilitrov | jablková šťava |
200 | gramov | dlhé piškóty |
100 | gramov | horká čokoláda |
50 | millilitrov | šľahačková smotana |
Jablká očistíme, zbavíme jadierok, nastrúhame nahrubo. Preložíme do hrnca začneme dusiť. K cca 150ml jablkového džúsu dolejeme 250 ml vody a rozmiešame v tom zlatý klas a vanilkový cukor, pridáme k jablkám. Ak máte radi škoricu, pridajte podľa chuti. Miešame do varu a zhustnutia hmoty.
Dlhé piškóty krátko namočíme vo zvyšnej jablkovej šťave a uložíme, ideálne do hranatej formy, aby koláčik lepšie držal tvar. Ja som sa zabávala, ako vždy. Na piškótu vrstvíme časť jabĺk, a zopakujeme ešte dvakrát piškóty a vrstvu jabĺk. Ta forma by ozaj bola lepšia. Okrúhle piškóty sú ideálne pre tortovú formu.
Necháme vychladnúť a potom na pár hodín stuhnúť v chladničke. Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty