Nepečený trojfarebný smotanový zákusok

Popis

Svieži smotanový zákusok bez pečenia, nielen na horúce letné dni. Úsmev

Nepečený trojfarebný smotanový zákusok - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

500millilitrovšľahačkovej smotany
250millilitrovkyslej smotany
250gramovjemný tvaroh
250gramovmascarpone
1 1⁄2balíkveľké balenie okrúhlých piškót
1polievková lyžicapraskovy cukor
2čajové lyžičkyvanilkový extrakt alebo vanilkový cukor
200gramovmaliny
100gramovhorkej čokolády
 trochasirupu, malinový, pomarančový

Inštrukcie

Cca 50 ml šľahačkovej smotany zohrejeme a rozpustíme v nej čokoládu, vymiešame do hladkého krému a necháme vychladnúť.

Dno menšej hranatej formy, alebo väčšej okrúhlej, vyskladáme okrúhlymi piškótami máčanými z jednej strany v sirupe, zriedenom trochou vody.

Zvyšnú šľahačku vyšľaháme s práškovým cukrom. Mascarpone zľahka prešľaháme s vanilkou. Šľahačku zľahka zmiešame s mascarpone, jemným tvarohom a kyslou smotanou. Smotanovú náplň rozdelíme na tretiny.

Do prvej tretiny náplne primiešame roztopenú čokoládu. (zvyšnú dáme do chladničky) Krém rozotrieme na piškóty. Dáme chladiť do chladničky

Maliny umyjeme a v gáze a na sitku dôkladne prepasírujeme. Ovocnou šťavou zafarbíme druhú tretinu náplne. Na čokoládovú náplň, znova rozložíme máčané piškóty. Na tie rozotrieme malinovú náplň. Na ňu znova rozložíme piškóty a prekryjeme zvyšným smotanovým krémom.

Vrch posypeme strúhanou čokoládou a na pár hodín dáme schladiť do chladničky.

 

Postup: 

Nepečený trojfarebný smotanový zákusok - recept postup 1
Nepečený trojfarebný smotanový zákusok - recept postup 2
Nepečený trojfarebný smotanový zákusok - recept postup 3
Nepečený trojfarebný smotanový zákusok - recept postup 4
Nepečený trojfarebný smotanový zákusok - recept postup 5
Nepečený trojfarebný smotanový zákusok - recept postup 6
Nepečený trojfarebný smotanový zákusok - recept postup 7

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.