Popis
Trocha zdravšie maškrtenie - kalórie ani jouly nepočítajte :-)

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | internet |
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
1 | balík | figy |
100 | gramov | čokoláda na varenie |
1 | polievková lyžica | maslo - polievková lyžica (nepovinné) |
1 | šálka | vlašské orechy |
Inštrukcie
Sušené figy (250 g balíček) zalejeme vriacou vodou a necháme chvíľu stáť - kým nezmäknú. Potom ich utierkou osušíme, odkrojíme stopku - len tú tvrdú časť. Z druhej strany má figa taký pupček - zostatok po okvetí.
V jeho mieste každú figu do kríža máličko nakrojíme a prstom vyhĺbime jamku a zároveň z figy vytvarujeme čosi ako balónik. Do vzniknutej priehlbinky natlačíme na hrubo posekané orechy (stačí orechy rozsekať cca na osminky).
Naplnené figy sformujeme do guličiek a namáčame do rozpustenej čokolády. Do čokolády môžte pridať aj maslo, bude jemnejšia, no zhustne a potom vám už nebude postačovať len 100 g - bude jej väčšia spotreba.
Vrch každej figy zdobíme orechom. Variantne necháme čokoládové figy navrchu bez orecha a keď čokoláda mierne zaschne, obalíme v kakaovom prášku.
Poznámky
Vhodné na vianočný stôl, ale aj pre iné príležitosti.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
waaaw, tak toto vyzera prudko jedleee

Eva
Akurát dumám, čo s dvoma balíkmi zabudnutých fíg v špajzi

toto je veeeľmo inšpiratívne
vyborny recept:) velmi dobry na vianoce, lebo na vianoce kalorie nepocitam, to by som sa nedopocitala:)
Ja zbožňujem horkú čokoládu aj figy (príp. slivky), takže mne to neskutočne chutí.