reklama

Višňový cheesecake

Pridal/a Tuti dňa 10. 12. 2018 - 18:53 - Recepty Tuti
Višňový cheesecake, Zákusky, recept, Tuti

reklama

svieži  dezert

Ingrediencie
120 gramov BeBe keksy svetlé
60 gramov maslo
1 kus bielok
250 gramov ricotta
150 gramov syra žervé
200 millilitrov kyslá smotana
175 gramov cukor
50 gramov špaldová múka celozrnná hladká
2 kusov vajce
1 kus višňový kompót
1 balík želatína
  trocha vanilková esencia
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rúru vyhrejeme na 180 °C / plynový sporák stupeň č.3/. Sušienky rozdrobíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Premiešame s 1 vyšľahaným bielkom. Formu s priemerom 20 cm s odnímateľným dnom vystelieme papierom na pečenie. Zmes utlačíme rukou a odložíme na 30 minút do chladničky.

Ricottu, žervé , smotanu a cukor vymiešame , pridáme rozšľahané vajíčka a vanilku. Múku preosejeme na syrovú zmes a vmiešame. Náplň rozotrieme na korpus. Pečieme 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre. Potom ho vyberieme a preložíme na tanier.

 Višne z kompótu s trochou šťavy rozmixujeme. Vmiešame želatínu a zohrejeme do bodu varu ,kým sa nerozpustí./ja používam granulovanú od f. Liana/ Po častiach lejeme na vychladený koláč a dáme do chladničky ešte na hodinu.

Výnos
8 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

Ďalšie recepty


reklama


reklama

M.á.r.i.a, Po, 10. 12. 2018 - 19:04

Svieži nepečený ??? Nejako to nesedí s tou hodinou pečenia Váľam sa od smiechu po podlahe

Tuti, Po, 10. 12. 2018 - 19:25

naozajVáľam sa od smiechu po podlahe, ´dakujem za upozornenie

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama