Višňový cheesecake

Popis

svieži  dezert

Višňový cheesecake - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

120gramovcelozrnných sušienok Bebe
60gramovmasla
1kusvaječný bielok
250gramovricotty
150gramovsyra žervé
200millilitrovkyslej smotany
175gramovcukru
50gramovhladkej špaldovej múky
2kusyvajicka
1kusvišňový kompót
1balíkželatína
 trochavanilkovej esencie

Inštrukcie

Rúru vyhrejeme na 180 °C / plynový sporák stupeň č.3/. Sušienky rozdrobíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Premiešame s 1 vyšľahaným bielkom. Formu s priemerom 20 cm s odnímateľným dnom vystelieme papierom na pečenie. Zmes utlačíme rukou a odložíme na 30 minút do chladničky.

Ricottu, žervé , smotanu a cukor vymiešame , pridáme rozšľahané vajíčka a vanilku. Múku preosejeme na syrovú zmes a vmiešame. Náplň rozotrieme na korpus. Pečieme 1 hodinu, kým nebude na okrajoch tuhý a uprostred vláčny. Potom rúru vypneme a koláč necháme ešte 1 hodinu stáť v rúre. Potom ho vyberieme a preložíme na tanier.

 Višne z kompótu s trochou šťavy rozmixujeme. Vmiešame želatínu a zohrejeme do bodu varu ,kým sa nerozpustí./ja používam granulovanú od f. Liana/ Po častiach lejeme na vychladený koláč a dáme do chladničky ešte na hodinu.

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Komentáre

Svieži nepečený ??? Nejako to nesedí s tou hodinou pečenia Váľam sa od smiechu po podlahe

naozajVáľam sa od smiechu po podlahe, ´dakujem za upozornenie

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok