reklama

Čo variť pri anémií?

dasa_ , 29. 01. 2014 - 11:45

reklama

Chcela by som sa poradiť so skúsenejšími Úsmev . Čo variť pri zistenej anémií? Podľa slov lekára to nie je až tak tragické, že by som otrebovala transfúziu Pohoda Pohoda , ale lieky mi nasadil. No nejak mi robia dosť veľké problémy so žalúdkom. Kým sa dostanem opäť k lekárovi, tak by som potebovala podporiť aspoň správnou stravou.

Budem rada, ak mi poradíte niečo, s čím máte vlastné skúsenosti. Zatiaľ mám vytypovanú pečienku (len keby bola domáca Pohoda ), cvikľu, brokolicu a hovädzie mäso. Čo je dosť obmedzený výber :)

Vďaka za každú radu, určite si niečo vyberiem.


reklama


reklama

Kamila, St, 29. 01. 2014 - 12:14

Velmi neporadim, len ma napadlo, ze anemia zvykne byt sprievodnym javom inak sa neprejavujucej celiakie. Take si netestovala niekedy?

dasa_, St, 29. 01. 2014 - 12:59

u mna je príčina dost jasná, takže iné testy ani neprebehli - silný menzes. A nakoľko navrhované riešenie sa mi vôbec nepáči Pohoda (hysterektómia), tak hľadám iné cesty.

adus, St, 29. 01. 2014 - 13:37

myslím, že aj mak má dosť železa, len aby si zase nebola ako Šípová Ruženka potom Mrkám
Mojim dcéram veľmi dobre zaberalo toto (poradila mi to moja pediatrička)
- v železiarstve kúpiš obyčajné železné klince - neviem ako tam u vás, ale u nás v Hornbachu to už predavači poznajú, asi si to chodí pýtať viacero žien - musia byť fakt obyčajné železné.
Doma vyvaríš, potom večer vrazíš tak 5-6 kúskov do jabĺčka. Ráno klince povyťahuješ a jabko pekne spapkáš. Klince môžeš použiť aj opakovane.
Nezľakni sa - to jablko v mieste vpichu chytí čiernu farbu.

Kamila, St, 29. 01. 2014 - 13:54

Vidis zabudla som na makovy olej.

púpavienka, St, 29. 01. 2014 - 13:49

Bola som na tom podobne ako ty a mne vtedy povedali že vnútornosti a nielen pečeň, tmavé mäso teda zrejme aj zverina a neviem či aj pštrosie, mak, všetko čo je tmavočervené - šalat, cvikla, čučoriedky, černice, ríbezle.
Ja som nevedela čo s domácou hovädzou pečeňou, už mi išla krkom a tak som robila paštéty, bola by som ti poslala.
teraz každú chvíľu mi núkaju aj hovúdzie, domáce mäsko, lenže aj tak by si toho potrebovala veľké množstva, aby sa to nejako prejavilo. To skôr potom na udržane si určitej hranice.
Ozaj červené víno a hrozno a teda aj mušty tmavé.
ja som to nakoniev vzdala a operovali ma v poslednej minute, tak nech je to u teba lepšie.
Jablčka s klincami som tiež veru jedla.

adus, St, 29. 01. 2014 - 15:24

Joj, veru, Margori má pravdu - víno buď z plodov bazy alebo z čiernych ríbezlí.... na to druhé máme jedného dobrého "dodávateľa", to sa u nás pije aj ako "preventíva" Mrkám

ja_hodka, St, 29. 01. 2014 - 21:18

okrem už spomenutých - šošovica, pistácie a hlavne dbať na dostatok céčka, lebo železo sa bez neho len ťažko vstrebáva.

-sara, St, 29. 01. 2014 - 21:36

kokos,mak ako nátierka( mak+ med), hrach ,sýtozelená listová zelenina

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama