reklama

Gaštanový víkend

Pridal/a Dzeny dňa 28. 09. 2015 - 11:28

reklama

Gaštany sú všade:) Cez víkend sme nazbierali gaštany na dekoráciu a 1,5 kila jedlých na obžerpárty:))) Nikdy predtým som nezbierala jedlé gaštany. Tie potvory sa strašne bránia. Pichliače sú síce mäkkšie ako u pagaštana, ale ostré sú ako ihly... My sme nemali rukavice, je to jedlo vykúpené krvou!


reklama

reklama

Kamila, Po, 28. 09. 2015 - 11:46

Šikovní ste. ÁnoJedlé gaštany som ešte nejedla, asi stoja za ten hriech, ked si ste sa  s nimi tak vytrápili.

Klaudia17, Po, 28. 09. 2015 - 12:34

u nás sú gaštany na 1 alebo 2 sviatok vianočný,nakrojiť z oboch strán a šup do trúby.

Dzeny, Po, 28. 09. 2015 - 12:56

My sme si vianoce urobili už včera večer:) Dobré sú!:)

anjeli, Po, 28. 09. 2015 - 21:58

Jáááj, tak tie by som si dala... len by ich niekto musel upiecť a keď sme pritom tak aj vylúpať a už keď by som ho takto "zamestnala" tak by ma mal vedieť aj krotiťVeľký úsmev, inak to skončí u mňa čistým obžerstvom Veľký úsmev

lienka, Ut, 29. 09. 2015 - 08:31

jeeej...mam skusenost len s nejedlými

ja gaštany ja možem..tie lesklé plody mi ležiac v tráve vedeli zlepšiť náladu...nosila som vracká plné gaštanov

jedlé si dávam na vianočných trhoch

 

 

Dzeny, Ut, 29. 09. 2015 - 09:43

Gaštany vraj treba jesť, lebo sú zdravé, som sa dočítala:) Vraj veľa vitamínu C, B, železa a jódu. A vraj sa môžu jesť aj surové, tak sme to vyskúšali. Surové gaštany chutia ako niečo medzi orechom a marhuľovým jadierkom. Nie zlé, ale pečené sú lepšie:)

Iwa, Ut, 29. 09. 2015 - 11:06

Supééér! Máš aj nejaký osvečený recept ako ich upiecť? Ako dlho, pri akej teplote...

Dzeny, Ut, 29. 09. 2015 - 11:59

No, ja nad tým moc nešpekulujem, gaštany narežem (krížik na jednej strane) a buchnem do rúry na 180 stuňov cca na 40 min. keď sa mi zdá, že ešte treba, tak počkám. Zatiaľ sa to poradilo vždy:)

andrea77, Ut, 29. 09. 2015 - 13:11

Gaštany jedlé milujem...) Veľmi dobre chutia ...sladké a horúce s príjemnou vôňou po celom byte...) Ako dekorácie sú gaštany veľmi pekné aj žalude sa dajú dobre dekorovať, niekedy sme z gaštanov v škôlke i v škole robili zvieratká, panáčikov....a k tomu krásne farebné lístie...babie leto...)

Dzeny, Ut, 29. 09. 2015 - 16:36

Iwa, skús ešte raz dať tú linku, lebo akosi nefunguje:)

Dzeny, St, 30. 09. 2015 - 08:04

Funguje! Krásne veci z gaštanov! Asi si urobíme s frajerom tvorivý víkend a potom to dáme deťom kamarátov:) 

Evka1223, Ut, 29. 09. 2015 - 21:54

Jedlé gaštanyyyyy....mňaaaaaaaaaaaam  milujem! Pečené alebo varené - ako pyré ÁnoÁnoÁno Sú nielen chutné ale aj zdraviu prospešné.

Ten nejedlý druh gaštanov je zase skvelým požieračom negatívnej energie z elektromagnetického smogu.  

Dzeny, St, 30. 09. 2015 - 08:05

Tak tie obyč gaštany položím rovno na wifi router!Úsmev

Klaudia17, St, 30. 09. 2015 - 11:45

alebo šéfovi na stôl.Vyplazený jazyk

Dzeny, St, 30. 09. 2015 - 12:25

Našťastie mám šéfa, ktorý by si zaslúžil vyvážiť zlatom. Odkedy spolu pracujeme hovorím, že on je odmena za všetkých blbcov, ktorí mi šéfovali predtým:)

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama