reklama

Nejedzte Becel pro-Activ

Pridal/a Zuzliak dňa 17. 02. 2014 - 07:46

reklama

Vcera rano preletela nasimi mediami nova sprava:

Holandsko varuje zdravych ludi pre skodlivymi ucinkami tuku znizujuceho choresterol:

Nejedzte Becel pro-Activ.

http://www.demorgen.be/dm/nl/993/Gezondheid/article/detail/1794583/2014…

V uvedenom clanku sa dalej pise -citujem:

Podla vyrobcu Unilever znizuje Becel pro-Activ vas cholesterol. Podla Europskej komisie je Unilever povinny uvadzat na vyrobku nove VAROVANIE PRE ZDRAVYCH LUDI.

Tito musia byt vyrobcom zretelne upozorneni NEPOUZIVAT VYROBKY S PRIDANYM FYTOSTEROLMI.

"Tymto chce Europa poukazat na mozne zdravotne rizika", potvrdzuje riaditelka Hilde de Vries z holandskej potravinarskej organizacie Foodwatch. "Fytosteroly nie su vhodne pre kazdeho, a to z dovodu, ze sa jedna o vysoko koncentrovanu a kontroverznu zlozku. Pro-activ tak moze u zdravych ludi sposobit vazne srdcove a cievne ochorenia." koniec citatu.

Moja osobna rada: Ak chcete znizit hladinu cholesterolu, skuste to skoricovym cajom. U skorice je dokazane ze palicka zaparena 250ml vody znizi do 30 minut vas cholesterol o 10% a 1-2 caje denne vobec nie su skodlive. Odporucam pouzivat Ceylonsku skoricu Úsmev


reklama

reklama

púpavienka, Po, 17. 02. 2014 - 08:13

No tak ja s tý,i holandanmi súhlasím a škoricový čajík je naozaj dobrý a moja mama len tak rada hryzkala škoricu.

Zuzliak, Po, 17. 02. 2014 - 08:37

Suhlasim s Tebou, Margori- skoricove caje su super a aj zahrievaju v zime, ale pozor na skoricu Cassiu- ta je "ostrejsia" a ma vyssie koncentrovane hodnoty ako Ceylonska a preto je jej pouzivanie obmedzene, lebo vyssie davky latok obsiahnutych v casii vedia docasne poskodit pecen - nie natrvalo, ale predsa len Mrkám

púpavienka, Po, 17. 02. 2014 - 13:11

Vieš Zuzliak, ja neviem akú som si kúpila škoricu, teda celú a tu by si musela nechať močiť aj dva dni aby nejaká chuť po škorici bola.
Toto čo som kúpila je skôr niečo čo nechápem.
Nie je ani po záruke. Sáčok už nemám, lebo ja všetko preložím do uzatvarateľnej nádobky.

Zuzliak, Po, 17. 02. 2014 - 19:21

Margori, Cassiu skoricu rozoznas podla toho, ze jej palicky su tuhe a jednoliate, zatial co Ceylonska skorica je akoby "pozliepana" z viacerych casti - ako cibula Mrkám

Ja oblubujem viac cassiu, lebo ma aj vyraznejsiu chut, aj aromu aj viac ostatnych latok a jeden caj na den mi neublizi.

Evka1223, Po, 17. 02. 2014 - 20:01

Rada ťa tu opäť vidím Zuzi.... Kvietok

Zuzliak, Po, 17. 02. 2014 - 20:11

Dakujem Evicka Úsmev Kvietok Nedalo mi nepodelit sa Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama