Popis
Niekedy prídu také chvíle, keď všetko kuchárske umenie, všetky prvotriedne suroviny idú bokom. Keď je potrebné, aby jedlo pomohlo v problémoch.
Vtedy môže pomôcť úplne najjednoduchšia, základná mrkvová polievka. Príprava je absolútne jednoduchá.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 25 minút |
Ingrediencie
6 | kusy | mrkva |
2 | polievkové lyžice | ryža |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | liter | voda |
1 | polievková lyžica | olej |
Inštrukcie
Mrkvu očistíme, nakrájame, prípadne na hrubo nastrúhame. Ryžu umyjeme. Rozpálime trochu oleja, mrkvu restujeme, pridáme umytú ryžu a zalejeme vriacou vodou. Osolíme a varíme úplne do mäkka, asi 20 minút. Potom mixujeme ponorným mixérom, prípadne prepasírujeme.
Ak je diéta veľmi prísna, napríklad na začiatku ochorenia, nepridávame ani bylinky na ozdobu .
Neskôr môžeme pridať napríklad aj cuketu.
Ak má niekto problém s ryžou, môže skúsiť ovsené vločky.
Cibuľku a rôzne aromatické druhy zeleniny, bylinky môžeme pridať až neskôr, keď odznejú akútne prejavy choroby.
Poznámky
Ak ide napríklad o dieťa a hnačku, vtedy treba vynechať aj olej a ryžu a na začiatok iba uvariť mrkvu úplne do mäkka a tú podávať rozmixovanú
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť