
Niekedy prídu také chvíle, keď všetko kuchárske umenie, všetky prvotriedne suroviny idú bokom. Keď je potrebné, aby jedlo pomohlo v problémoch.
Vtedy môže pomôcť úplne najjednoduchšia, základná mrkvová polievka. Príprava je absolútne jednoduchá.
6 | kusov | mrkva |
2 | polievkové lyžice | ryža |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1 | liter | voda |
1 | polievková lyžica | olej |
Mrkvu očistíme, nakrájame, prípadne na hrubo nastrúhame. Ryžu umyjeme. Rozpálime trochu oleja, mrkvu restujeme, pridáme umytú ryžu a zalejeme vriacou vodou. Osolíme a varíme úplne do mäkka, asi 20 minút. Potom mixujeme ponorným mixérom, prípadne prepasírujeme.
Ak je diéta veľmi prísna, napríklad na začiatku ochorenia, nepridávame ani bylinky na ozdobu .
Neskôr môžeme pridať napríklad aj cuketu.
Ak má niekto problém s ryžou, môže skúsiť ovsené vločky.
Cibuľku a rôzne aromatické druhy zeleniny, bylinky môžeme pridať až neskôr, keď odznejú akútne prejavy choroby.
Ak ide napríklad o dieťa a hnačku, vtedy treba vynechať aj olej a ryžu a na začiatok iba uvariť mrkvu úplne do mäkka a tú podávať rozmixovanú
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Pekinské placky
Martuška 123 | Pekinské placky
Pekinské placky
Recept na výborný nedeľný obed z kuracích pŕs. Vďaka marináde so sójovou omáčkou budú ozaj výborné.
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
JarushkaD | Záviny bez kysnutia
Kysnuté cesto na závin aj rožky - bez kysnutia
Tento recept mám od mojej mamy, takže má určite viac ako 50 rokov. Je výborný. V ceste je droždie, ale netreba čakať na kysnutie. Cesto je výborné na záviny, rožky, šatôčky...