reklama

Polievka z červenej šošovice

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 04. 05. 2016 - 08:23 - Recepty M.á.r.i.a
Polievka z červenej šošovice, Polievky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Rada používam červenú šošovicu vo svojej kuchyni od vtedy čo som ju objavila, tak ponúkam recept na polievku, ktorá zasýti.

Ingrediencie
1 hrnček červená šošovica
2 kusov mrkva
1 kus cibuľa
5 kusov šalvia
  zázvor
1 kus chilli paprička
  soľ
  mleté korenie
  rímska rasca
1 liter zeleninový vývar
  olej
  maslo
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cibuľku a čilli na drobno nakrájame, zárvor nastrúhame na jemno.

Na troche oleja si postupne všetko restujeme a pridáme tam aj rímsku rascu - tá pekne rozvinie svoju chuť a vôňu. Potom pridáme maslo, opláchnutú šošovicu a nastrúhanú mrku a natrhané lístky šalvie - chvíľku restujeme, zalejeme vývarom.

Varíme kým nie je šošovica mäkká, netrvá to dlho je rýchlo uvarená.

Podľa chuti osolíme a pridáme čierne korenie. Polievku ponorným mixérom trochu rozmixujem, nie až na kašu .Kto má rád redšie polievy pridá sa vývar. 

Podávame s kopčekom kyslej smotany a posypanú čerstvou zelenou časťou jarnej cibuľky.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Dzeny, St, 04. 05. 2016 - 10:02

Červená šošovica je super, občas pridám do krémových polievok na zahustenie, toto musím vyskúšať. Dík za recept!:)

dasa_, St, 04. 05. 2016 - 11:03

Mám veľmi rada šalciu ako bylinku, ale zatiaľ mi nenapadlo, pridať ju do polievky. Určite to vyskúšam. A zrejme presne v tejto kombinácii. Pripomína mi to indické recepty, vďaka.

lenka_samorin, Št, 23. 03. 2017 - 22:10

Ja robím z červenej šošovice polievku podľa receptu od Bukovského, ktorý z nej robil kašu pre deti. Ja tam len pridám viac vody a je to. Ide tam veľa cibule, potom sa opražia 2-3 pokrájané mrkvy, kúsok zeleru, 2 zemiaky, potom 1/2 šálky šošovice a voda. Do kaše pre deti som soľ nedávala, teraz do polievky alebo do takéhoto prívarku s vajcom alebo opraženou špekačkou pridám aj soľ a je to výborné.

M.á.r.i.a, Pi, 24. 03. 2017 - 07:44

Najprv som sa pousmiala pre to spomínané meno Veľký úsmev...na rozdiel od môjho menovca papáme u nás aj mäsko Hambím sa. Tých polievok, prívarkov, šalátov sa dá urobiť nespočetné množstvo a hlavne podľa svojich chutí. Na miesto tej špekačky  by som si dala kúsok kuracích pŕs udusených na cibuľke...Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama