Popis
Priznám sa, že ako dieťa som polievky nemala príliš rada... zopár favoritov sa našlo a zvyšok zostal v nemilosti . Postupne ak som sa naučila variť, objavila som, že aj polievky sa dajú uvariť zaujímavo a určite lepšie chutia ako tie z môjho detstva
. A práve v zimných mesiacoch akosi polievkám neviem odolať, tým fajn domácim ... napr. aj tejto.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | por |
2 | kusy | väčších zemiakov |
30 | gramov | masla |
30 | gramov | oleja |
3 | šálky | kuracieho vývaru |
1 | šálka | mlieka |
štipka | soli | |
štipka | chilli | |
trocha | kyslej smotany |
Inštrukcie
1 šálka = 250ml
Ak nemáme kurací vývar, postačí kocka slepačieho bujónu a 3 šálky vody...
Pór očistíme, odstránime poškodené vrchné listy, poškodenú zelenú časť a "fúzy", opláchneme a nakrájame na kolieska. V hrnci si rozohrejeme olej a rozpustíme maslo. Pridáme pór a za občasného premiešania dusíme do mäkka. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Keď je pór mäkký, pridáme zemiaky, zalejeme vývarom /alebo vodou a pridáme kocku bujónu/, osolíme a povaríme, kým zemiaky nezmäknú /takých 20 minút by malo stačiť/. Zalejeme mliekom, prevaríme, rozmixujeme dohladka a podávame s lyžicou kyslej smotany a posypané chilli /pri deťoch môžeme samozrejme vynechať/.
Poznámky
Táto polievka nielen dobre zasýti, ale aj úžasne zahreje...
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Túto polievku milujem, robím zjednodušenú verziu bez vývaru, bujónu a mlieka .... Rýchlovka a hlavne veľmi chutná, len z dvoch ingrediencii, ak nerátam maslo a soľ.
Tak takú rýchlovku ja nepoznám
... ja musím kvôli chlapom maskovať zeleninu a tým pádom zvyknem namiesto mlieka šupnúť syr v črievku a posypať krutónmi, inak by to považovali za moc zdravé a ohŕňali nosom
.