
sedita321123 | Polievka z ružičkového kelu s pórom
Fotorecept na chutnú a ľahkú polievku pre celú rodinu.
250 | gramov | ružičkový kel |
1⁄4 | kus | pór |
1 | kus | cibuľa biela |
4 | kusov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | olej olivový |
štipka | soľ, korenie štyroch farieb/ mlynček - podľa chuti | |
1 | liter | vývar zeleninový |
250 | millilitrov | smotana na varenie |
trocha | petržlenová vňať na ozdobenie |
Pripravíme si zeleninu. Hlavičky kelu očistíme, odstránime vrchné lístky, odrežeme dolnú časť a umyjeme. Ak sú priveľké, prekrojíme ich napoly. Pór v strednej časti a v zárezoch listov dôkladne vyčistíme, opláchneme pod vodou a nakrájame na tenké prúžky. Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno.

V hrnci na rozohriatom oleji speníme do sklovita nakrájanú cibuľu.

Pridáme kel, pór a zemiaky a všetko spolu za stáleho miešania zo všetkých strán orestujeme.

Zmes osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Varíme do zmäknutia zeleniny.

Nakoniec prilejeme smotanu, za stáleho miešania na miernom stupni ohrevu privedieme do varu a necháme 1-2 minúty prevrieť. Ak treba dochutíme a odsunieme zo zdroja tepla.

Pri podávaní polievku ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Slavka K
Plnené zemiakové knedličky s mäsom
Fotorecept na Cepelinai - zemiakové knedličky plnené mäsom. Sú podobné našim pirohom, no v litovskom štýle, sú sýte a výborné.
Kapustnica
Alica7
Kapustnica
Klasická domáca kapustnica s mäsom, klobásou a hríbami.