
sedita321123 | Polievka z ružičkového kelu s pórom
Fotorecept na chutnú a ľahkú polievku pre celú rodinu.
Ingrediencie
250 | gramov | ružičkový kel |
1⁄4 | kus | pór |
1 | kus | cibuľa biela |
4 | kusov | zemiak |
2 | polievkové lyžice | olej olivový |
štipka | soľ, korenie štyroch farieb/ mlynček - podľa chuti | |
1 | liter | vývar zeleninový |
250 | millilitrov | smotana na varenie |
trocha | petržlenová vňať na ozdobenie |
Postup
Pripravíme si zeleninu. Hlavičky kelu očistíme, odstránime vrchné lístky, odrežeme dolnú časť a umyjeme. Ak sú priveľké, prekrojíme ich napoly. Pór v strednej časti a v zárezoch listov dôkladne vyčistíme, opláchneme pod vodou a nakrájame na tenké prúžky. Ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, cibuľu nadrobno.

V hrnci na rozohriatom oleji speníme do sklovita nakrájanú cibuľu.

Pridáme kel, pór a zemiaky a všetko spolu za stáleho miešania zo všetkých strán orestujeme.

Zmes osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Varíme do zmäknutia zeleniny.

Nakoniec prilejeme smotanu, za stáleho miešania na miernom stupni ohrevu privedieme do varu a necháme 1-2 minúty prevrieť. Ak treba dochutíme a odsunieme zo zdroja tepla.

Pri podávaní polievku ozdobíme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.